Який КЕКВ застосовувати для закупівлі розробки проектно-кошторисної документації на демонтаж об'єктів нерухомості

85

Запитання

Від чого залежить визначення КЕКВ для придбання розробки проектно-кошторисної документації на демонтаж об'єктів нерухомості?

Відповідь

Послуги – будь-який предмет закупівлі, крім товарів і робіт, зокрема транспортні послуги, освоєння технологій, наукові дослідження, науково-дослідні або дослідно-конструкторські розробки, медичне та побутове обслуговування, найм (оренда), лізинг, а також фінансові та консультаційні послуги, поточний ремонт, поточний ремонт з розробленням проектної документації.

Роботи – розроблення проектної документації на об'єкти будівництва, науково-проектної документації на реставрацію пам'яток архітектури та містобудування, будівництво нових, розширення, реконструкція, капітальний ремонт та реставрація існуючих об'єктів і споруд виробничого та невиробничого призначення, роботи з будівництва об'єктів з розробленням проектної документації, роботи з нормування в будівництві, геологорозвідувальні роботи, технічне переоснащення діючих підприємств та супровідні роботам послуги, у тому числі геодезичні роботи, буріння, сейсмічні дослідження, аеро- і супутникова фотозйомка та інші послуги, що включаються до кошторисної вартості робіт, якщо вартість таких послуг не перевищує вартості самих робіт (пункт 27 частини першої статті 1 Закону).

Чи подавати до органів Казначейства протокол УО як підтвердний документ

Економічна класифікація видатків бюджету призначена для розмежування видатків бюджетних установ та одержувачів бюджетних коштів за економічними характеристиками операцій, які здійснюються відповідно до функцій держави та місцевого самоврядування (пункт 1.1 Інструкції № 333).

Для поточних видатків, оплати послуг, придбання матеріалів і предметів, які не беруться на облік як основні засоби використовують категорію 2200 «Використання товарів і послуг».

Для видатків на придбання або створення основних засобів, окремих інших необоротних матеріальних активів, збільшення вартості активів внаслідок поліпшення об'єкта (модернізація, добудова, дообладнання, реконструкція тощо), капітальний ремонт, створення державних запасів і резервів, придбання землі та нематеріальних активів використовують категорію 3100 «Придбання основного капіталу».

Для придбання розробки проектно-кошторисної документації на демонтаж об'єктів нерухомості можна використати:

  • КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)» – для оплати послуг з демонтажу (розбирання, знесення) існуючих будівель і споруд, устаткування, обладнання, машин, пристроїв тощо, якщо вартість таких робіт не відноситься до збільшення необоротних активів.
  • КЕКВ 3120 «Капітальне будівництво (придбання)» – на видатки на будівництво, придбання будівель, приміщень та інших об'єктів. Зокрема КЕКВ 3122 «Капітальне будівництво (придбання) інших об'єктів» – для оплати виготовлення ПКД на будівництво будівель, споруд і об'єктів та виконання супровідних робіт, які відповідно до державних будівельних норм є складовою частиною загальної вартості зазначених робіт.

Отже, КЕКВ з розробки проектно–кошторисної документації на демонтаж об'єктів нерухомості залежатиме від віднесення до поточних чи капітальних видатків.

За інформацією листа ДКСУ від 16.09.2024 р. № 15–12–12/20754

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Підтвердні документи для заключення договору з Нафтогаз Трейдингом

Експерт зорієнтує: як укласти договір про закупівлю природного газу з Нафтогаз Трейдингом на увесь опалювальний сезон 2024/2025 року; на що звернути увагу під час реєстрації бюджетних зобов’язань за таким договором. На допомогу — зразок оформлення календарного плану до довгострокового договору
2092

Договір про закупівлю за державний кошт

Договори, фінансові зобов’язання в яких виконуються за рахунок бюджетних коштів, відрізняються від звичайних господарських договорів не лише наявністю відповідних процедур, що передують укладанню, але й порядком оплати виконаних господарських зобов’язань. Розглянемо основні умови, дотримання яких дозволить знизити ризики непорозуміння з Державною казначейською службою України та відповідно убезпечить від штучної затримки платежів за виконані договірні зобов’язання.
171

Що варто знати про нецільове використання бюджетних коштів

За нецільове використання бюджетних коштів, можуть не тільки оштрафувати, а й притягнути до кримінальної відповідальності! Дізнайтеся все про цей важливий аспект і вбережіть себе від неприємностей. Розберемо свіжу судову практику
13577