Міноборони переглянуло правила закупівлі свіжих сезонних овочів та фруктів

Закупівля харчування в освіті: коли різні джерела фінансування
Для Збройних сил з 2025 року збільшать закупівлі фермерської продукції, яка зазвичай вирізняється високою якістю та доступнішою ціною. Військові отримуватимуть більше свіжих сезонних фруктів та овочів, зокрема кабачків, томатів, картоплі, капусти, яблук тощо. Це стало можливим після того, як Міноборони збільшило терміни їх закупівлі.
«Адаптовуємо наші закупівельні процеси під умови війни. Нові вимоги до закупівлі свіжої фермерської продукції дозволять постачати в армію якіснішу та здоровішу їжу», – підкреслив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.
Відповідні зміни зафіксовані в оновлених «Періодах поставки та пакування продуктів за Каталогом продуктів харчування». Очікується, що закупівельна агенція Міноборони ДОТ розпочне використовувати оновлені правила з початку 2025 року.
Джерело: офіційний сайт МОУ
У замовника є перелік потрібних йому робіт для утримання будівлі в належному стані, серед них і ремонт даху і заміна плитки і укріплення стін. Як його визначити ці роботи є поточним ремонтом чи капітальним?
Під час будівництва об’єкта архітектури здійснюються авторський та технічний нагляди. Відповідно до статті 11 Закону «Про архітектурну діяльність». Розглянемо, що це за нагляди і чи потрібні вони під час капітального ремонту
Локалізація в публічних закупівлях в умовах війни набуває дедалі більшого значення, адже законодавці зосереджують увагу на підтримці вітчизняного виробника. У статті — про умови локалізації виробництва у 2025 році та особливості вимог тендерної документації щодо локалізованих товарів
У статті розглянемо загальні умови закупівель за Національною програмою інформатизації. Дізнайтеся, коли публікувати повідомлення про укладений договір та як провести закупівлю до 1 млн. гривень
Якщо у закупівлях виникають питання щодо класифікації відходів — відкривайте Національний перелік. Він допоможе правильно визначити предмет закупівлі, вимоги до учасників і умови утилізації