Міноборони презентувало докладний посібник для закупівельників військових частин

У Міністерстві оборони України презентовано посібник для закупівель товарів, робіт і послуг у військових частинах Збройних сил України. У ньому вперше зібрано всю необхідну базову інформацію про планування та організацію закупівель, оформлення договорів тощо

Міноборони презентувало докладний посібник для закупівельників військових частин

ВЕБІНАР. Аналізуємо моніторинги оборонних закупівель та враховуємо висновки аудиторів

Методичні рекомендації та практичні поради з організації публічних закупівель викладені у посібнику на основі актуальної нормативно-правової бази. Він допоможе належно їх здійснювати, відповідно до принципів прозорості, ефективності, запобігання корупції, добросовісної конкуренції. 

«‎Надзвичайно важливо, щоб фахівці, відповідальні за закупівлі, володіли всіма необхідними знаннями та навичками для правильної організації цих процесів. Саме від їх професійності залежить, наскільки швидко і якісно армія отримає ресурси для захисту країни»‎, – зазначив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков. 

Посібник, упорядкований Офісом підтримки змін Міноборони:

  • охоплює весь цикл закупівлі – від планування до звітування про укладені договори;
  • окремо роз’яснені всі види та способи проведення закупівель, зокрема:

«Військові частини з 2022 року отримали такі кошти, яких досі ніколи не мали. Лише субвенції від органів місцевого самоврядування торік сягнули 16 мільярдів гривень. На ці гроші військові можуть самостійно купувати і дрони, і зброю. Але, на жаль, не завжди знають, як слід спланувати й організувати закупівлі, оформити договори тощо. У посібнику вперше зібрана вся базово необхідна для цього інформація», – коментує Юрій Попик, військовий юрист, експерт Офісу підтримки змін МОУ.

Щоб отримати паперову версію посібника, необхідно заповнити анкету. Однак кількість друкованих примірників обмежена.

Посібник створено за сприяння Проєкту реформи оборонних закупівель, громадської спілки «Фонд підтримки реформ в Україні», спеціального радника Великої Британії з питань оборони.

Джерело: офіційний сайт МОУ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Оборонні закупівлі в умовах воєнного стану

Закупівлі для потреб оборони відіграють ключову роль у забезпеченні національної безпеки та суверенітету країни. Крім цього оборонні закупівлі відрізняються від «класичних» публічних закупівель. Розберімося у законодавчому регулюванні оборонних закупівель в умовах воєнного стану
2036

Оборонні закупівлі із застосуванням ЕСЗ

Оборонні закупівлі мають ряд особливостей. Ключові аспекти закупівель за спрощеними торгами із застосуванням електронної системи роз’яснює експерт. Будьте уважні, адже станом 30 квітня 2021 року в системі Прозорро вже було зафіксовано закупівлі на загальну суму понад 360 млн. грн згідно з цією процедурою, що суперечить вимогам Закону України «Про оборонні закупівлі», оскільки закупівлям за оборонними процедурами має передувати затвердження трьохрічного плану закупівель та визначення Кабінетом Міністрів України переліку замовників в сфері оборони .
1315

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді