Читайте у 10-му номері електронного журналу «Держзакупівлі»

Автор
експерт, шеф-редактор Експертус Держзакупівлі
Огляд усіх змін законодавства закупівельної сфери, розв'язання робочих ситуацій під час закупівлі комунальних послуг, роз'яснення про укладення додаткових угод на основі висновків аудиторів та багато іншого – в журналі «Держзакупівлі»

Про насущне

Життя справді складне, і єдиний у нього підручник — досвід. Так колись писав Григір Тютюнник. З цим не посперечаєшся й сьогодні. Тому наші експерти постійно працюють над тим, аби ваш закупівельний досвід був позитивним.

Закупівлі природного газу на опалювальний сезон 2024/2025 року — тема, яку останнім часом закупівельники обговорюють не в одному чаті. Переконана, що поради колег завжди потрібні. Однак, щоб розставити правильно всі акценти в процесі закупівлі газу в Нафтогаз Трейдингу, варто звернутися до експертів. Тримайте дві статті, кожна з них в цьому допоможе.

Електроенергія — не менш «гарячий» предмет закупівлі. Розглянете два варіанти дій щодо укладеного договору про закупівлю, коли ціни на електроенергію на ринку підвищуються. Знатимете, що робити, якщо вичерпали всю суму договору, але не використали передбачений обсяг.

Відточуйте й роботу за загальними правилами закупівель. Крок за кроком розберетеся, як зазначати кваліфікаційні критерії та вимоги до способу їх документального підтвердження в електронних полях Prozorro. А щоб перевірити документи, які учасник надав на вимогу підтвердити наявність працівників відповідної кваліфікації, використовуйте позиції Верховного Суду й Держаудитслужби.

Зважте й на порушення, які виявляють аудитори в діях замовників під час укладання додаткових угод до договорів про закупівлю. Проаналізуйте, чому підстава для змін в договорі за підпунктом 3 пункту 19 Особливостей, яку відображаєте в ЕСЗ, викликає прискіпливу увагу аудиторів. Знатимете, коли ризикуєте отримати негативний висновок та як діяти правильно.

Не забувайте, що для передплатників журналу працює цілодобова телефонна Гаряча лінія Держзакупівель. Актуальний код доступу публікуємо у правилах та надсилаємо електронною поштою. Користуйтеся за потреби.

Ми завжди раді допомогти!

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Лист погодження з проєктом договору

Наявність вимоги про надання листа згоди з проєктом договору про закупівлю може значно спростити процес закупівлі. Пояснимо, навіщо вимагати в учасників закупівлі таку згоду, а також дамо зразок
96

Зміни у реєстрації договору в Казначействі

Пояснюємо, які зміни внесли до порядку реєстрації зобов’язань в органах Казначейства та як після змін зареєструвати зобов’язання за укладеними договорами
30338

Закупівля постачання теплової енергії

Як правильно організувати закупівлю теплової енергії? За яким кодом ДК її закуповувати? Чи зобов’язаний замовник укладати саме типовий договір про закупівлю теплоенергії? Чи правомірно вносити зміни до такого договору? Ключові аспекти, які повинен знати замовник під час підготовки та підписання договору про закупівлю теплової енергії за державні кошти — у статті
5332

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді