На кінець березня заплановано новий тендер на закупівлю «пакунків малюка»: Мінсоцполітики

Мінсоцполітики повідомило, що початок тендеру на закупівлю «пакунків малюка» заплановано на кінець березня - з тим, щоб вже до кінця квітня підписати договір з майбутнім постачальником, який переможе у тендерній процедурі.

Schkola1.png

Станьте слухачем Вищої школи Закупівельника,

щоб швидко опановувати всі закупівельні зміни в умовах воєнного стану

«Пакунок малюка» - одна з затребуваних новацій для родин, які стають батьками. Кабмін приділяє багато уваги - і виділяє значний обсяг коштів на його закупівлю. Зокрема, у бюджеті на 2023 рік закладено 1,43 млрд грн на закупівлю «пакунків», а також на надання грошової компенсації родині за невикористані «пакунки».

Медичні заклади по всій країні забезпечено запасами «пакунку малюка» в середньому до кінця червня. Адже станом на 1 січня 2023 року на складах зберігалося 21,7 тис «пакунків малюка». З 1 січня по 15 березня 2023 року разом було видано 7 тис «пакунків». Залишки «пакунків» на складах у регіонах станом на сьогодні складають ще 14,7 тис, тобто з поточним рівнем використання в обсязі 3,5 тис «пакунків» на місяць їх вистачить ще на понад 4 місяці. 

Початок тендеру на закупівлю «пакунків малюка» заплановано на кінець березня - з тим, щоб вже до кінця квітня підписати договір з майбутнім постачальником, який переможе у тендерній процедурі. Протягом січня-лютого Міністерство соціальної політики зібрало потребу з регіонів щодо того, яка кількість «пакунків малюка», орієнтовно, буде необхідна у 2023 році, підготувало документацію для проведення тендеру та найближчими днями оголосить відповідний тендер. 

Таким чином, у Міністерства соціальної політики і майбутнього постачальника є достатньо часу, аби забезпечити всі заклади охорони здоровʼя достатньою кількістю нових «пакунків». 

Для порівняння: за весь 2022 рік було видано молодим батькам - 52 тис «пакунків малюка», з яких 44,9 тис - було виготовлено у 2022 році, решта - виготовлені в попередній рік.

При цьому, спостерігається стійка тенденція до того, що батьки новонародженої дитини все частіше обирають не «пакунок малюка», а грошову компенсацію за нього. Зокрема, протягом 2022 року 154 тис родини (тобто 74% всіх батьків) обрали саме не «пакунок», а гроші. В поточному році тенденція лише посилюється: з 40,5 тис родин 33,5 тис родин обрали саме грошову виплату (а це - вже 82%). 

На думку Мінсоцполітики, це може пояснюватись більшою потребою родин саме у грошах, або ж тим, що батьки готуються заздалегідь до народження дитини та вже мають всі необхідні речі. 

Джерело: офіційний сайт Мінсоцполітики

 

 

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Документи дозвільного характеру в час війни: ураховуємо новий Закон

Які зміни внесли в законодавчі положення щодо права суб’єкта господарювання провадити певні види господарської діяльності?  Які права надає декларація, як довго вона діє та на які види діяльності її не подають — про все це у консультації
547

Стаття 16 ЗУ Про публічні закупівлі. Кваліфікаційні критерії

Замовник під час торгів висуває до учасників кваліфікаційні критерії. Учасники ж мають документально підтвердити свою відповідність заданим вимогам. Скільки критеріїв можна висувати за статтею 16 Закону № 922? Які тонкощі має знати замовник, щоб вберегтись від оскаржень?
9866

Примірна тендерна документація: враховуємо положення Особливостей

Мінекономіки затвердило примірну тендерну документацію ще у 2016 році. Однак текст примірної тендерної документації досі не привели у відповідність до Особливостей. Тож, якщо замовник вирішить затвердити типову тендерну документацію для власних закупівель, має врахувати положення Особливостей — пояснимо як
3948

Чи вимагати від переможця забезпечення виконання договору

Ще не вирішили, чи вимагати від переможця забезпечення виконання договору? Дослухайтесь до експертних порад, щоб захистити себе від негативних наслідків, якщо контрагент не виконає своїх зобов’язань. Пояснимо, чи вимагати забезпечення виконання договору в період воєнного стану
12584

Перелік документів для проведення тендеру у тендерній документації

З липня замовники мають у тендерній документації зазначати перелік документів для тендеру, який вимагають в учасника та переможця. Ми розробили такі переліки у табличній формі. Це допоможе вам сформувати додаток до тендерної документації для власних закупівель
3035

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді