Внесення змін до тендерної документації

UA RU
Автор
експерт, адвокат зі спорів з контролюючими органами, консультант із закупівель
Доволі часто замовники змушені вносити зміни до тендерної документації. Розглянемо, як внести зміни до тендерної документації у відкритих торгах за Особливостями № 1178. Про підстави, порядок та строки внесення змін до тендерної документації — у статті

Підстави для внесення змін до ТД  

На період дії воєнного стану та 90 днів з дня його припинення, внесення змін до тендерної документації регулює пункт 54 Особливостей № 1178.

Так, замовник має право з власної ініціативи (наприклад, у разі виправлення описок), або у разі усунення порушень вимог законодавства у сфері публічних закупівель, викладених у висновку ДАСУ, відповідно до ст.8 Закону № 922, або за результатами звернень, або на підставі рішення органу оскарження  (АМКУ) внести зміни до тендерної документації.

Отже, маємо:

 Внесення змін до тендерної документації

             

Увага! У разі внесення змін до тендерної документації строк для подання тендерних пропозицій замовник має продовжити в ЕСЗ, а саме в оголошенні про проведення відкритих торгів, таким чином, щоб з моменту внесення змін до тендерної документації до закінчення кінцевого строку подання тендерних пропозицій залишалося не менше 4 днів. Зверніть увагу, що йдеться саме про календарні, а не робочі дні.

Як правильно внести зміни до тендерної документації  

Рішення УО про внесення змін до тендерної документації оформлюється протоколом, його номер і дата вказуються в оновленій версії тендерної документації. Зміни, що вносяться замовником до тендерної документації, розміщуються та відображаються в ЕСЗ у вигляді нової редакції тендерної документації додатково до початкової редакції тендерної документації. Замовник разом із змінами до тендерної документації в окремому документі оприлюднює перелік змін, що вносяться.

Чи встановлені вимоги до протоколу, який УО підвантажує в Prozorro

Протокол УО про внесення змін до ТД за рішенням органу оскарження

Протокол про внесення змін до тендерної документації

Скачати зразок

Протокол УО про внесення змін до ТД з метою усунення порушень

Протокол про внесення змін до тендерної документації Скачати зразок

Протокол УО про внесення змін до ТД з власної ініціативи

Протокол про внесення змін до тендерної документації

Скачати зразок

У який строк необхідно оприлюднити інформацію про зміни 

Зміни до тендерної документації у машинозчитувальному форматі розміщуються в ЕСЗ протягом одного дня з дати прийняття рішення про їх внесення. Якщо внесли зміни 27.11.23р., то інформацію про зміни треба оприлюднити протягом 28.11.23р.



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді