Внесення змін до тендерної документації

UA RU
Автор
експерт, адвокат зі спорів з контролюючими органами, консультант із закупівель
Доволі часто замовники змушені вносити зміни до тендерної документації. Розглянемо, як внести зміни до тендерної документації у відкритих торгах за Особливостями № 1178. Про підстави, порядок та строки внесення змін до тендерної документації — у статті

Підстави для внесення змін до ТД  

На період дії воєнного стану та 90 днів з дня його припинення, внесення змін до тендерної документації регулює пункт 54 Особливостей № 1178.

Так, замовник має право з власної ініціативи (наприклад, у разі виправлення описок), або у разі усунення порушень вимог законодавства у сфері публічних закупівель, викладених у висновку ДАСУ, відповідно до ст.8 Закону № 922, або за результатами звернень, або на підставі рішення органу оскарження  (АМКУ) внести зміни до тендерної документації.

Отже, маємо:

 Внесення змін до тендерної документації

             

Увага! У разі внесення змін до тендерної документації строк для подання тендерних пропозицій замовник має продовжити в ЕСЗ, а саме в оголошенні про проведення відкритих торгів, таким чином, щоб з моменту внесення змін до тендерної документації до закінчення кінцевого строку подання тендерних пропозицій залишалося не менше 4 днів. Зверніть увагу, що йдеться саме про календарні, а не робочі дні.

Як правильно внести зміни до тендерної документації  

Рішення УО про внесення змін до тендерної документації оформлюється протоколом, його номер і дата вказуються в оновленій версії тендерної документації. Зміни, що вносяться замовником до тендерної документації, розміщуються та відображаються в ЕСЗ у вигляді нової редакції тендерної документації додатково до початкової редакції тендерної документації. Замовник разом із змінами до тендерної документації в окремому документі оприлюднює перелік змін, що вносяться.

Чи встановлені вимоги до протоколу, який УО підвантажує в Prozorro

Протокол УО про внесення змін до ТД за рішенням органу оскарження

Протокол про внесення змін до тендерної документації

Скачати зразок

Протокол УО про внесення змін до ТД з метою усунення порушень

Протокол про внесення змін до тендерної документації Скачати зразок

Протокол УО про внесення змін до ТД з власної ініціативи

Протокол про внесення змін до тендерної документації

Скачати зразок

У який строк необхідно оприлюднити інформацію про зміни 

Зміни до тендерної документації у машинозчитувальному форматі розміщуються в ЕСЗ протягом одного дня з дати прийняття рішення про їх внесення. Якщо внесли зміни 27.11.23р., то інформацію про зміни треба оприлюднити протягом 28.11.23р.



зміст

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді