Які зміни внесли в закон стосовно уповноваженої особи

Які зміни внесли в закон стосовно уповноваженої особи

Зразки документів для вас:
НОВЕ! Положення про уповноважену особуСкачати зі змінами від 26.06.2021


Змінами законодавець відкоригував неточність, яку містив пункт 1 частини 1 статті 11 Закону № 922 щодо третього способу призначення уповноваженої особи.

Тепер ця норма передбачає, що відповідальною за організацію та проведення процедури закупівлі/спрощеної закупівлі є уповноважена особа, яку визначає або призначає замовник, зокрема, шляхом укладення трудового договору (контракту) згідно із законодавством. Раніше йшлося про трудову угоду замовника із уповноваженою особою.

✍ Як пройти тестування уповноважених осіб

Залишилося в минулому запитання, що турбувало багатьох: чи може уповноважена особа відповідати за закупівлі, очікувана вартість яких не перевищує 50 тисяч. Тепер відповідь на нього безпосередньо у Законі № 922. Уповноважена особа може бути відповідальною за організацію та проведення закупівель, які замовники здійснюють відповідно до частини 3 статті 3 Закону № 922. Отже, будь-який замовник тепер може скористатися своїм правом і розпорядчим рішенням (наказом) покласти відповідальність за такі закупівлі на уповноважену особу.

В уповноважених осіб тепер є новий обов’язок: оприлюднювати в ЕСЗ звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, у випадку проведення закупівель відповідно до частини 7 статті 3 цього Закону. Тож ті замовники, які раніше не встановили такого обов’яку для своїх УО, моють це зробити у Положенні про УО замовника з огляду на вимогу пункту 3-1 частини 1 статті 11 Закону № 922.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Запит пропозицій постачальників (запит ціни пропозицій) 2024

Запит пропозицій постачальників замовники вже давно використовують як альтернативу відкритим торгам для закупівлі товарів. За яких умов можна використовувати запит пропозицій постачальників та як діяти на кожному етапі такої закупівлі — розбираємо
35257

Службова записка на закупівлю

У статті розглянемо, у яких випадках складають службову записку на закупівлю. А також надамо зразок такого документа
9983

Інструменти та сервіси для закупівельника

Онлайн-інструменти закупівельника — це калькулятори й пошукові сервіси, які значно спростять вашу професійну рутину. Пропонуємо огляд найбільш затребуваних у закупівельній діяльності
8113

Головне у вересні для закупівельника

Почніть осінь разом з Експертус Держзакупівлі! В огляді — найважливіше, що маєте врахувати у вересні. Це рішення робочих ситуацій, форми, зразки, довідники, відеороз’яснення — усе, що знадобиться закупівельнику у щоденній роботі. Стежте за оновленнями і листами від Системи, щоб не пропустити важливе. Залишайтеся з нами навіть під час відключення — у смартфоні переглядайте корисну інформацію в Системі у будь-який час
459

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді