Як визначити вид закупівлі, якщо неможливо спрогнозувати потребу?


Отримали непросте запитання від колеги-закупівельниці. Така ситуація може скластися в багатьох галузях, тож ознайомтеся з проблемою і дізнайтеся рішення.

Проблема:

Реабілітаційна установа проводить протягом року декілька реабілітацій осіб з інвалідністю. Групи формуються в залежності від поданих документів слухачів в різний термін з різних напрямів. Тобто на початку року неможливо спрогнозувати, коли і які саме напрями реабілітації будуть використані.

Чи можна вважати кожну окрему закупівлю як нову, в залежності від формування груп? Чи необхідно їх все-таки сумувати з уже проведеними?

✨ Подарунковий демодоступ до Експертус Держзакупівлі

Рішення:

Існує декілька варіантів вирішення такої ситуації. Дослухайте до кінця відповідь консультанта з публічних закупівель Ярослави Дуброви, щоб дізнатися:

  • На що звернути увагу у технічному завданні?
  • Для чого аналізувати практику закупівель попередніх років?
  • Який вид закупівлі можна обрати у такому випадку?
  • Яку інформацію можуть затребувати аудитори під час проведення ревізії закупівлі поза ЕСЗ?

Більше відповідей на «запитання із зірочкою» дізнайтеся у записі безплатного вебінару «Практика закупівель — 2021: бліц-відповіді на запитання закупівельників».

Всього два кроки до запису вебінару

Крок 1. Натисніть «Взяти участь».

Інформація по договорах, укладнеих за спрощеною закупівлею: коли, яку оприлюднювати?

Крок 2. Після того, як система вас зареєструє, клікніть на «Відеотрансляція» та насолоджуйтесь переглядом.

Як визначити вид закупівлі, якщо неможливо спрогнозувати потребу

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Предмет закупівлі: порядок визначення

Щоб успішно провести закупівлю, замовнику насамперед потрібно точно визначити предмет закупівлі. Адже від цього залежить і вибір виду закупівлі, і якість закупленого, і уникнення поділу предмета закупівлі, а відповідно — і проблем. Що має знати закупівельник про порядок визначення предмета закупівлі? Як правильно визначити предмет закупівлі, щоб не наразитися на покарання, роз’яснює експерт
27258

Ремонт автомобіля: визначаємо код ДК

На балансі багатьох замовників для виконання обов’язків є автомобіль – основний засіб, що час від часу потребує технічного обслуговування та ремонту. Часом замовникам важко визначити, за яким кодом ДК потрібно оголосити закупівлю. Розглянемо види поточного ремонту автомобіля та як визначати код ДК для них. Ця стаття стане у нагоді всім замовникам, що утримують автомобілі
9657

Закупівля вогнегасників та їх технічного обслуговування: обираємо код ДК

Щоб дотриматись вимог протипожежної безпеки, замовникам доводиться, зокрема закуповувати первинні засоби пожежогасіння. У консультації з’ясуємо, як обрати відповідний код ДК для закупівлі вогнегасників та їх технічного обслуговування
2790

Оборонні закупівлі в умовах воєнного стану 2024

Закупівлі для потреб оборони відіграють ключову роль у забезпеченні національної безпеки та суверенітету країни. Крім цього оборонні закупівлі відрізняються від «класичних» публічних закупівель. Розберімося у законодавчому регулюванні оборонних закупівель в умовах воєнного стану
1760

Як запланувати та провести закупівлю ремонту доріг

Замовникам складно знайти інформацію про закупівлю поточного ремонту доріг. Тому ми зібрали ключові аспекти в одній статті. Що буде предметом закупівлі? Якими законодавчими актами керуватися, коли закуповуєте поточний ремонт доріг? На що звернути увагу, щоб не допустити помилки під час закупівлі ремонту доріг?
11766

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді