Держпродспоживслужба розпочала перевірки АЗС щодо завищення цін на пальне

Держпродспоживслужба розпочала перевірки АЗС щодо завищення цін на пальне

☝️ Новий порядок закупівель в умовах воєнного стану

Щоб розв’язати проблему дефіциту палива в країні, Кабмін скасував державне регулювання цін на бензин і дизельне пальне. Але суб’єкти господарювання, які планують підвищувати ціни на пальне, як і раніше, зобов’язані завчасно їх декларувати.

Останніми днями до Держспоживслужби почали надходити повідомлення з усіх областей про надміру завищені ціни, відсутність на АЗС розрахункових документів, відмову у вільному виборі засобів розрахунку тощо.

За дорученням Прем’єр-міністра України Головні управління Держпродспоживслужби спільно з військовими адміністраціями, Національною поліцією та податковою розпочали перевіряти суб’єктів господарювання, які працюють на роздрібному ринку пального.

Зокрема, Головне управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області перевірило п’ять АЗС ТОВ «ПП-ОЙЛ», які реалізували дизельне пальне по 70 грн за літр. За підсумками перевірки станом на 22 травня ці АЗС не реалізують пальне.

Держпродспоживслужба нагадало, що завищувати ціни в умовах воєнного стану — неприпустимо. За порушення правил ведення підприємницької діяльності суб’єктів господарювання штрафуватимуть і застосовуватимуть до них інші заходи адміністративного впливу.

Джерело: офіційний сайт Держпродспоживслужби

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4179

Оскарження рішень АМКУ

Замовник має виконати рішення АМКУ не пізніше 30 днів з дня його прийняття. Або ж може оскаржити таке рішення до суду. Як оскаржити рішення Антимонопольного комітету, якщо ви з ним не згодні та які докази підготувати - роз’яснюємо у статті
9796

Що варто знати про нецільове використання бюджетних коштів

За нецільове використання бюджетних коштів, можуть не тільки оштрафувати, а й притягнути до кримінальної відповідальності! Дізнайтеся все про цей важливий аспект і вбережіть себе від неприємностей. Розберемо свіжу судову практику
13314

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді