Внесення змін до оголошення про проведення спрощеної закупівлі

UA RU
Що робити, коли потрібно внести зміни в оголошення про проведення спрощеної закупівлі? Замовники часто ставлять таке запитання, адже інколи виникають ситуації, що потрібно відкоригувати опубліковане. Приміром, сталася технічна помилка, змінилось виробниче завдання або потенційний учасник зробив запит, тощо. Розберемося, що робити в таких випадках, та як правильно внести зміни до оголошення про проведення спрощеної закупівлі?

Строки внесення змін

Пункт 2 частини 1 статті 10 Закону про публічні закупівлі регламентує: замовник зобов'язаний опублікувати оголошення про проведення спрощеної закупівлі та проєкт договору про закупівлю не пізніше ніж за шість робочих днів до дати кінцевого терміну подачі пропозицій.

Також Закон № 922 встановлює строки для внесення вимог до предмета закупівлі або змін в оголошенні. У вас є всього один календарний день після того, як ухвалили рішення внести корективи. Отже, немає можливості відкласти внесення змін на потім. Неодмінно стане у пригоді протокол про внесення змін до оголошення спрощеної закупівлі.

Як провести спрощену закупівлю на майданчику за 5 кроків

Зміни до оголошення про проведення спрощеної закупівлі 2021

Нагадаємо, що регламентує вимоги до обов’язкової інформації в оголошенні про проведення спрощеної закупівлі частина 3 статті 14 Закону про публічні закупівлі.

В цілому для розміщення інформації в ЕСЗ замовник має зробити два кроки:

Крок 1заповнити електронні поля, які визначені адміністратором в ЕСЗ
Крок 2через автоматизоване робоче місце завантажити документи

На перший погляд, все просто. Але нерідко замовники припускаються помилок. Чому?

Щоб не схибити, розрізняйте інформацію, яку необхідно безпосередньо зазначити в електронних полях на майданчику, коли складаєте оголошення, та інформацію у файлах, що є складовою ТД і оголошення про проведення спрощеної закупівлі.

Слідкуйте за тим, щоб усі відомості були ідентичними. Тобто інформація в електронних полях повинна збігатися з інформацією у документах, які ви завантажуєте.

Увага!

Якщо замовник зробив помилку і відомості відрізняються, автентичною вважають інформацію відображену в електронних полях.

Ще один нюанс. Якщо замовник змінює інформацію про спрощену закупівлю або вносить зміни до ТД, то він повинен змінити кінцевий строк подання ТП/пропозицій. Детальніше про це у статті «Як правильно внести зміни до тендерної документації».

Таким чином, у певних ситуаціях внесення змін в оголошення — обов’язкове.

Запам’ятайте: інформація в електронних формах має відповідати інформації в завантажених файлах. Адже, інформація, яку ви вносите при створенні оголошення, відображається й на наступних етапах. Приміром, у звіті про результати проведення закупівлі, повідомленні про намір укласти договір, звіті про виконання договору.

Маємо певні висновки:

  • замовник має право вносити зміни в оголошення про проведення спрощеної процедури;
  • термін внесення — 1 календарний день з дня, коли ухвалили рішення внести такі зміни;
  • в деяких випадках зміни обов’язкові;
  • інформація в завантажених файлах повинна відповідати інформації в електронних полях;
  • оновлення впливають на інформацію, що відображається на наступних етапах закупівлі.

Зміни в оголошенніпро проведення відкритих торгів: дозволені чи ні

Щоб вам було зрозуміліше, чи можна вносити зміни до електронної форми/поля на майданчику оголошення про спрощену закупівлю, ми підготували таблицю.

Вимоги до змісту оголошення про проведення спрощеної закупівлі

№ з/пВимоги до змісту оголошенняСпрощена закупівля
1Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в ЄДР1, його категоріяІнформацію вносять в поля на майданчику під час реєстрації, вона автоматично зазначається в оголошенні. Зміни вносять на майданчику, якщо відбулися такі зміни щодо замовника, крім коду в ЄДР
2Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за ЄЗС2 (у разі поділу на лоти — для кожного лота), назва відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності)Не можна змінювати. Проте якщо не внесли або внесли з помилкою код товару/послуги, визначений за ЄЗС, що найбільше відповідає назві номенклатурної позиції предмета закупівлі, помилку можна виправити
3Інформація про технічні, якісні та інші характеристики предмета закупівліЗазначають у файлах, що є складовою оголошення. Можна змінювати*
4Кількість та місце поставки товарів/обсяг і місце виконання робіт/надання послугМожна змінювати*
5Строк поставки товарів, виконання робіт, надання послугМожна змінювати*
6Умови оплатиМожна змінювати*
7Очікувана вартість предмета закупівліМожна змінювати (можна зменшувати, але ураховуйте що, можливо, будете доводити відповідність річному плану закупівлі за абз. 3 п. 1 ст. 4 Закону № 922)
8Період уточнення інформації про закупівлюМожна змінювати
9Кінцевий строк подання пропозицій Можна змінювати*
10Перелік критеріїв та методика оцінки пропозицій із зазначенням питомої ваги критеріївМожна змінювати*
11Розмір та умови надання забезпечення пропозицій учасниківМожна змінювати*
12Розмір та умови надання забезпечення виконання договору про закупівлюМожна змінювати*
13Розмір мінімального кроку пониження ціни під час електронного аукціонуМожна змінювати*
14Мова (мови), якою (якими) повинні готуватися тендерні пропозиціїНе застосовують
15Математична формула для розрахунку приведеної ціниНе застосовують
* Можна змінювати на підставі пункту 4 частини 1 статті 10 та частини 7 статті 14 Закону № 922.
1 Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань.
2
Національний класифікатор України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» затверджений наказом Мінекономрозвитку від 23.12.2015 № 1749.



зміст

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді