Зразок протоколу про застосування переговорної процедури

UA RU
На основі затвердженого протоколу прийняття рішення про застосування переговорної процедури замовник формує офіційний лист до учасника. Скачайте зразки протоколів про застосування переговорної процедури у 2021 з різних підстав та зверніть увагу на пункти, які слід зазначати в таких документах.

Протокол засідання тендерного комітету або уповноваженої особи про застосування переговорної процедури закупівлі має містити всю інформацію про закупівлю. Означимо 7 ключових пунктів:

1. Підстава для застосування переговорної процедури.

2. Обґрунтування такої підстави. Важливо підтвердити її наявність.

Унаочнимо прикладом.

Підстава для застосування переговорної процедури — п. 2 ч. 2 статті 40 Закону № 922 — якщо роботи, товари чи послуги можуть бути виконані, поставлені чи надані виключно певним суб’єктом господарювання за відсутності конкуренції з технічних причин. У такій ситуації доцільно посилатися на:

  • статтю 5 Закону України «Про природні монополії» від 20.04.2000 № 1682-III,
  • розпорядження АМКУ «Про затвердження положення про складання та ведення переліку суб’єктів природних монополій» від 28.11.2012 № 874-р.

Необхідно зазначити, що постачальник включений до Зведеного переліку об’єктів природніх монополій.

Якщо закупівля товару відбувається не у природного монополіста, а через відсутність альтернативи на ринку, обґрунтування має містити експертні, нормативні, технічні та/або будь-які інші документи, яких на думку ТК/УО буде достатньо для підтвердження застосування «переговорки».

3. Найменування учасника/учасників, з яким буде розпочатий переговорний процес.

4. Дата початку переговорів з учасником/учасниками.

5. Вимоги до документів представника учасника, що підтверджуватимуть його повноваження підписувати протокол, складений за результатами переговорів, статутні документи учасника тощо.

6. Інформація про предмет закупівлі, його вартість, строки поставки. А також — підтвердження від учасника, що він погоджується з вимогами замовника, та цінова пропозиція.

Нагадаємо, що підстави для застосовування переговорної процедури визначені частиною 2 статті 40 Закону № 922. Отже, оберіть і скачайте необхідний зразок протоколу про застосування переговорної процедури 2021.

Зразок протоколу тендерного комітету про застосування переговорної процедури (інтелектуальна власність)

Зразок протоколу тендерного комітету про застосування переговорної процедури (авторське право)

Зразок протоколу тендерного комітету про застосування переговорної процедури, якщо двічі відмінили торги

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді