Відкликання тендерної пропозиції учасником

Учасник подав тендерну пропозицію і передумав брати участь у закупівлі. При цьому ним було сплачено кошти за участь у процедурі закупівлі. Розглянемо як відкликати свою тендерну пропозицію та повернути кошти? Який алгоритьм дій та підстави?

Тендерна пропозиція подається в електронному вигляді через електронну систему закупівель шляхом заповнення електронних форм з окремими полями та шляхом завантаження необхідних документів, що вимагаються замовником у тендерній документації.

Електронною системою закупівель не приймаються тендерні пропозиції після закінчення кінцевого строку їх подання або ціна яких перевищує очікувану вартість предмета закупівлі.

Відкликання тендерної пропозиції

Невідповідності в тендерній пропозиції учасника

Після подання учасником тендерної пропозиції електронна система закупівель автоматично формує та надсилає повідомлення учаснику про отримання його тендерної пропозиції із зазначенням дати та часу.

Отримана тендерна пропозиція автоматично вноситься до реєстру отриманих тендерних пропозицій, у якому відображається інформація про ці пропозиції.

Після того, як тендерна пропозиція подана, вона залишається дійсною протягом зазначеного в тендерній документації строку.

Як відкликати тендерну пропозицію - алгоритм

Учасник процедури закупівлі має право внести зміни до своєї тендерної пропозиції або відкликати її до закінчення кінцевого строку її подання без втрати свого забезпечення тендерної пропозиції. Такі зміни або заява про відкликання тендерної пропозиції враховуються, якщо вони отримані електронною системою закупівель до закінчення кінцевого строку подання тендерних пропозицій.

Як відкликати тендерну пропозицію - алгоритм дій доже простийо, головне - встигнути зробити це до кінцевого строку подання тендерних пропозицій.

Учасник має натиснути в електронному кабінеті у закупівлі, де він подав тендерну пропозиції, кнопку «Відкликати пропозицію».

Відкликання тендерної пропозиції

Після цього з’явиться віконце у якому він повинен підтвердити свої наміри відкликати тендерну пропозицію або скасувати цю дію.

Відкликання тендерної пропозиції

Як тільки учасник підтвердить відкликання тендерної пропозиції електронна система закупівель скасує її та поверне кошти сплачені за участь у закупівлі учаснику на рахунок в його електронному кабінеті.

Відкликання тендерної пропозиції після завершення строку подання тендерних пропозицій - наслідки

Відкликати тендерну пропозицію після завершення строку подання тендерних пропозицій неможливо.

Більш того, якщо учасник відмовиться від своєї тендерної пропозиції в цей період, то втратить тендерне забезпечення, якщо таке вимагалося у закупівлі.

Також слід ураховувати, що при поданні учасником тендерної пропозиції він має поставити галочку «Автоматично підтверджувати мою пропозицію після зміни будь-яких умов закупівлі».

Відкликання тендерної пропозиції

Якщо учасник цього не зробить, а замовник внесе зміни і учасник їх не врахує, то електронна система автоматично відкличе його тендерну пропозицію. Звісно перед цим учаснику будуть надходити повідомлення про необхідність підтвердити свою тендерну пропозицію і він зможе це зробити до кінцевого строку подання тендерних пропозицій, але тільки за умови, що він буде уважний до повідомлень в системі і не пропустить необхідну інформацію.

Враховуючи зазначене, учасники можуть відкликати свою тендерну пропозицію без втрати тендерного забезпечення та коштів за її подання тільки до закінчення строку подання тендерних пропозицій у закупівлі.

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді