На підставі чого визначити очікувану вартість

Практика закупівель в Україні доводить існування двох ризиків при визначенні очікуваної вартості. Перший — занижена очікувана вартість, яка може призвести до відсутності учасників, другий — завищена, наслідком якої може стати відсутність реальної економії за результатами закупівлі. Тож, як навчитися правильно визначати очікувану вартість?


Питання очікуваної вартості предмета закупівлі — одне з ключових у плануванні закупівель, адже її має визначити кожен замовник до того, як придбаватиме необхідне.

Пам’ятайте, що інформація про розмір бюджетного призначення та/або очікувану вартість предмета закупівлі обов'язково має бути відображена у вашому річному плані закупівель..

Зважте також на те, що в річному плані закупівель на 2022 рік необхідно зазначати очікувану вартість, визначену на основі актуальних даних. Тож перед оголошенням процедури закупівель очікувану вартість доцільно переглядати, власне, для того, щоб запланована процедура пройшла ефективно.

Саме правильно визначена очікувана вартість — гарантія того, що закупівля зацікавить потенційних учасників, стимулюватиме конкуренцію і забезпечить ефективний закупівельний процес.

☝️ Очікувана вартість чи розмір бюджетного призначення в річному плані

Ми розуміємо, що предметів закупівель надзвичайно багато, а кожен із них має свої особливості, що впливають на його очікувану вартість. Тому, щоб ви легше й ефективніше розрахували очікувану вартість необхідного предмету закупівлі, ми відкриваємо доступ до спеціально підготовленого уроку на курсі «Закупівлі на суми, менші порогових».

Разом із заступником директора Департаменту регулювання публічних закупівель — начальником відділу професіоналізації сфери публічних закупівель Мінекономіки Тетяною Міштою ви з'ясуєте, на підставі чого визначити очікувану вартість.

Пам'ятайте, що неможливо стати лідером в професії без постійного самовдосконалення та навчання. Тож онлайн курси з публічних закупівель у Вищій школі Закупівельника — це ще один крок на шляху до верхівки професіоналізму.

Після закінчення фахових програм ви не лише станете впевненим знавцем закупівельного законодавства, знатимете, як уникнути порушень та успішно пройти моніторинг, а й отримаєте сертифікат про підвищення кваліфікації від Юридичного університету Ярослава Мудрого.

На підставі чого визначити очікувану вартість

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді