UNOPS співпрацюватиме з Міністерством енергетики України

Управління ООН з обслуговування проектів UNOPS зацікавлене в реалізації інфраструктурних проектів з відновлення енергосектору України, – Ярослав Демченков.

Заступник Міністра енергетики України з європейської інтеграції Ярослав Демченков провів зустріч з керівником українського офісу Управління ООН з обслуговування проектів (UNOPS) Джанні Вольпіном та координатором UNOPS в Україні Полом Круїкшанком.

Сторони обговорили можливе співробітництво Міністерства енергетики з Управлінням ООН з обслуговування проектів (UNOPS).

З огляду на досвід UNOPS у підготовці та реалізації інфраструктурних проектів у країнах, що мали потребу післявоєнного відновлення, Україна зацікавлена у співпраці з цією організацією.

«російські війська завдають значних руйнувань енергетичній інфраструктурі України, тому етап відновлення буде дуже масштабним. Ми зацікавлені в експертизі, досвіді проектного та фінансового менеджменту UNOPS, організації закупівель обладнання, робіт та послуг, особливо в контексті довгострокового партнерства. Адже після перемоги ми будемо орієнтуватися не на відновлення інфраструктури, яка нам залишилась у спадок від радянського союзу. Ми орієнтуватимемося на нові технології, цифрові інновації, сталий розвиток енергетики. Наше відновлення відповідатиме загальному руху в напрямку декарбонізації», - наголосив Ярослав Демченков.

У ході зустрічі сторони окреслили можливі напрями співпраці в енергетичному секторі: розвиток систем передачі, відновлювані джерела енергії, встановлення накопичувачів енергії, енергоефективність, зелений водень тощо. Очікується, що UNOPS надасть Міністерству конкретні пропозиції з реалізації спільного проекту.

Заступник Міністра наголосив, що Міненерго має позитивний досвід співпраці з іншими організаціями системи ООН, зокрема з Програмою розвитку ООН (UNDP), у впровадженні енергоефективних технологій, відновлення інфраструктури енергосектору тощо. Тож дієві механізми такого співробітництва можна буде застосовувати і в партнерстві з UNOPS.

Представники організації своєю чергою запевнили, що зацікавлені у співпраці з Україною. «UNOPS та інші організації мають широке поле діяльності в Україні та значні перспективи для реалізації масштабних інфраструктурних проектів, які можна планувати та готувати вже зараз. Міненерго зі свого боку готове забезпечити надання всієї необхідної інформації та повну підтримку на всіх рівнях. Це даватиме UNOPS «зелене світло» для залучення доступних джерел фінансування – як грантового, так і інвестиційного, та власне імплементації проектів. Незважаючи на війну і руйнування, які відбуваються зараз, відновлення та розвиток енергетичної інфраструктури є передумовою досягнення цілей сталого розвитку та забезпечення доступної та надійної енергії для всіх наших громадян», - зазначив Ярослав Демченков.

Довідково

Управління ООН з обслуговування проектів – UNOPS має досвід понад 30 років у сфері закупівель. З квітня 2017 року має своє представництво в Україні.

Це агенція ООН, яка має інфраструктурний мандат від Генеральної Асамблеї ООН. У основі інфраструктурних проектів UNOPS – міжнародні стандарти та науково-доказовий підхід до довгострокового планування інфраструктурних об'єктів, розроблений в співпраці з Оксфордським університетом та FIDIC – International Federation of Consulting Engineers.

UNOPS надає широкий спектр експертних послуг: від технічної допомоги та послуг з виконання проектів, пов’язаних з інфраструктурними проектами, починаючи з техніко-економічного обґрунтування та оцінки, проектування, закупівлі, до нагляду за будівництвом та управлінням, послуг з експлуатації та технічного обслуговування.

Джерело: офіційний сайт КМУ

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Предмет закупівлі: порядок визначення

Щоб успішно провести закупівлю, замовнику насамперед потрібно точно визначити предмет закупівлі. Адже від цього залежить і вибір виду закупівлі, і якість закупленого, і уникнення поділу предмета закупівлі, а відповідно — і проблем. Що має знати закупівельник про порядок визначення предмета закупівлі? Як правильно визначити предмет закупівлі, щоб не наразитися на покарання, роз’яснює експерт
27628

Перелік робіт з поточного та капітального ремонту

Коли плануєте ремонт будівлі, буває важко визначитися належить предмет закупівлі до поточного чи капітального ремонту. Пропонуємо ознайомитися з переліком таких робіт, щоб обрати правильно код ДК
198

Закупівля комп’ютерної техніки у 2024 році

Якщо у 2024 запланували закупівлю комп’ютерної техніки, вам необхідно врахувати чимало важливих аспектів. Розкажемо, як правильно визначити потребу, встановити очікувану вартість та що вимагати від учасників
6048

Ремонт автомобіля: визначаємо код ДК

На балансі багатьох замовників для виконання обов’язків є автомобіль – основний засіб, що час від часу потребує технічного обслуговування та ремонту. Часом замовникам важко визначити, за яким кодом ДК потрібно оголосити закупівлю. Розглянемо види поточного ремонту автомобіля та як визначати код ДК для них. Ця стаття стане у нагоді всім замовникам, що утримують автомобілі
9907

Закупівля вогнегасників та їх технічного обслуговування: обираємо код ДК

Щоб дотриматись вимог протипожежної безпеки, замовникам доводиться, зокрема закуповувати первинні засоби пожежогасіння. У консультації з’ясуємо, як обрати відповідний код ДК для закупівлі вогнегасників та їх технічного обслуговування
2834

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді