Які коди використовувати в багатолотовій закупівлі

470
Автор
консультант із питань публічних закупівель, Київ

Запитання

Як організувати багатолотову закупівлю і визначити, які коди в такій закупівлі може використовувати замовник?

Відповідь

Перш ніж відповісти щодо кодів в багатолотовій закупівлі, пригадаємо терміни, які в Особливостях вживаються у значенні, наведеному, зокрема, в Законі № 922 (п. 2 Особливостей).

Згідно з термінологією частини 1 статті 1 Закону:

  • предмет закупівлі — товари, роботи чи послуги, що закуповуються замовником у межах єдиної процедури закупівлі або в межах проведення спрощеної закупівлі, щодо яких учасникам дозволяється подавати тендерні пропозиції/пропозиції або пропозиції на переговорах (у разі застосування переговорної процедури закупівлі). Предмет закупівлі замовник визначає у порядку, встановленому уповноваженим органом, із застосуванням Єдиного закупівельного словника (п. 22);
  • частина предмета закупівлі (лот) — визначена замовником частина товарів, робіт чи послуг, на яку в межах єдиної процедури закупівлі/спрощеної закупівлі учасникам дозволяється подавати тендерні пропозиції/пропозиції або пропозиції на переговорах у разі застосування переговорної процедури закупівлі (п. 39).

PW_welcome_dz_webinar_29072024.jpg

Предмет закупівлі замовник визначає відповідно до вимог Закону № 922 та Порядку визначення предмета закупівлі, затвердженого наказом Мінекономіки від 15.04.2020 № 708 (далі — Порядок № 708).

Так, замовник визначає предмет закупівлі:

Тобто предмет закупівлі для робіт визначають за об’єктами будівництва, для поточного ремонту — за кожним окремим будинком, будівлею, спорудою, лінійним об’єктом інженерно-транспортної інфраструктури, для товарів — за показником четвертої цифри Єдиного закупівельного словника; для послуг — за показником четвертої цифри Єдиного закупівельного словника.

service_slovnik.gif

Перевірте, чи правильно обрали CPV код для свого предмета закупівлі. Скористайтеся автоматизованим пошуком в системі Експертус Держзакупівлі

Скористатися пошуком

З огляду на ці законодавчі положення замовник визначає лоти в багатолотовій закупівлі. Тож дійте за алгоритмом.

  1. Спочатку визначте вид предмета закупівлі — товар, робота, послуга.
  2. Далі, керуючись Порядком № 708, визначте предмет закупівлі.
  3. З огляду на очікувану вартість предмета закупівлі ухваліть рішення щодо виду/процедури закупівлі;
  4. Потім лише в межах визначеної процедури закупівлі*/спрощеної закупівлі** можете ухвалити рішення щодо визначення частини предмета закупівлі, на яку в межах єдиної процедури закупівлі/спрощеної закупівлі учасникам дозволяється подавати тендерні пропозиції/пропозиції.

*Відкриті торги.

**Закупівлі згідно з пунктом 11 Особливостей.

Оскільки лот — це частина предмета закупівлі, код для лота може відповідати:

  • коду Єдиного закупівельного словника за предметом закупівлі; або
  • в межах коду Єдиного закупівельного словника за предметом закупівлі відповідати коду з більшим ступенем деталізації.

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Недостовірна інформація у тендерній пропозиції: як діяти замовнику

Особливості передбачають право замовника відхилити учасника/переможця, тендерна пропозиція якого містить недостовірну інформацію. Пояснимо, яка недостовірна інформація є суттєвою для визначення результатів торгів та як її підтвердити
1445

Тендерна документація зразок

Шукаєте зразок тендерної документації, що відповідає чинному закупівельному законодавству? Тримайте готові зразки від експертів системи «Експертус Держзакупівлі»
8113

Нецінові критерії закупівлі

Реалізація принципу ефективності публічних закупівель знаходить відображення у можливості оголошення закупівлі, у якій братиметься до уваги не тільки ціна пропозиції, але й інші фактори. У консультації розглянемо, що таке приведена ціна та коли можна застосувати нецінові критерії закупівель
1993