Чи можуть відокремлені підрозділи окремо закуповувати електроенергію на 2023 рік

761
Автор
головний редактор порталу «Держзакупівлі»

Запитання

Університет в своїй структурі має три відокремлених підрозділи. Планує проводити торги на електричну енергію на 2023 рік за Особливостями. Чи можуть відокремлені підрозділи окремо проводити торги — кожен для себе?

Відповідь

Вебінар від журналу Держзакупівлі

Запис вебінару про закупівлю ліків в е-каталозі

Так, відокремлений підрозділ може провести закупівлю електричної енергії для власних потреб. Пояснимо як.

6138.jpg

Читайте також:

Як планувати закупівлю, коли є відокремлені підрозділи

19 жовтня набрали чинності Особливості здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджені постановою КМУ від 12.10.2022 № 1178 (далі — Особливості). Тому під час закупівель замовники нині мають ураховувати вимоги Особливостей.

Публічна закупівля — це придбання замовником товарів, робіт і послуг у порядку, що встановлює пункт 25 частини 1 статті 1 Закон № 922. Публічні закупівлі проводять саме замовники. У розумінні Закону № 922 замовники — юридичні особи, визначені за статтею 2 цього Закону, які проводять закупівлі товарів, робіт і послуг відповідно до цього Закону.

⚡ Як закуповувати електроенергію для гуртожитків на 2023 рік

Пункт 15 Особливостей дає змогу відокремленим підрозділам замовника проводити закупівлю самостійно, щоб задовольнити власні потреби підрозділу. Утім для цього потрібне відповідне рішення замовника.

У такому випадку замовник визначає предмет закупівлі окремо для відокремленого підрозділу.

Зважте, що інформацію про потребу в закупівлі, яку проводить відокремлений підрозділ, вносять до річного плану замовника. Адже на вимогу пункту 14 Особливостей запланована закупівля включається до річного плану закупівель замовника відповідно до статті 4 Закону.

Отже, замовник вносить до свого річного плану окремим рядком  інформацію про закупівлю кожного відокремленого підрозділу. Сумувати закупівлі, які провели відокремлені підрозділи, за предметом закупівель замовнику не потрібно.

 

44025.jpg

Відповіді на окремі запитання про закупівлі з урахуванням Особливостей:

У замовника триває закупівля, яку він не встиг завершити до набрання чинності Особливостями: як бути

Інформація з обмеженим доступом: чи можна закупити напряму за Особливостями

Як замовнику, який розірвав договір з постачальником, швидко закупити електроенергію за Особливостями

Чи сумувати закупівлі за кодом об’єкту критичної інфраструктури, який закуповує за Особливостями

 

 

🔥Безплатний вебінар від проєкту «ДеюреЗакупівлі»

Статичний блок для новин

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, потрібна попередня реєстрація👇

Зареєструватися

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити предмет закупівлі для лікарських засобів

Якщо ви проводите закупівлі ліків, маєте обов’язково врахувати, що предмет закупівлі лікарських засобів визначається не за четвертою цифрою й не так, як для медичних виробів. Як правильно діяти, щоб не порушити вимог законодавства — у статті
6345

Класифікатор медичних виробів НК 024:2023

Інформацію про предмет закупівлі медвиробу в електронній системі зазначають за його кодом та назвою відповідно до національного класифікатора НК 024:2023 «Класифікатор медичних виробів». Тож скачайте класифікатор, щоб завжди мати його під рукою
5799