Як провести закупівлю поточного ремонту бомбосховищ

804
Автор
консультант з публічних закупівель, Полтава

Запитання

Як провести закупівлю поточного ремонту бомбосховищ на суму 700 тис. грн, якщо громада віднесена за наказом Мінінтеграції до тимчасо окупованих територій?

Відповідь

 

Із 19 жовтня 2022 року набули чинності Особливості здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджені постановою КМУ від 12.10.2022 № 1178 (далі — Особливості).

❓ Хто має платити за ремонт будівлі, частину якої власник передав іншому КНП ❓

Тож сьогодні закупівлю послуг поточного ремонту бомбосховища замовники мають проводити відповідно до Закону № 922 з урахуванням Особливостей.

 

Так, замовники повинні проводити закупівлі послуг з поточного ремонту, вартість яких становить або перевищує 200 тис. грн, шляхом застосування відкритих торгів у порядку, визначеному Особливостями. У виняткових випадках замовник може придбати послуги з поточного ремонту, вартість яких становить або перевищує 200 тис. грн, без застосування відкритих торгів. Зокрема, коли:

  • він перебуває в районі проведення воєнних (бойових) дій на момент прий­няття рішення про здійснення закупівлі або її здійснення;
  • публічні закупівлі таких послуг проводить для поточного ремонту, облаштування захисних споруд цивільного захисту, у т. ч. подвійного призначення, найпростіших споруд, укриттів.

Тож за належного обгрунтування замовник може для закупівлі поточного ремонту бомбосховищ на суму 700 тис. грн не застосовувати відкритих торгів, а укласти договір без використання ЕСЗ. Річний план на проведення такої закупівлі обо­в’яз­ково слід оприлюднювати.

Наталія Заєць консультант з публічних закупівель, канд. екон. наук, Київ
Скористайтеся покроковою інструкцією, щоб провести закупівлю в електронному каталозі із застосуванням запиту пропозицій постачальників за оновленими вимогами Особливостей та Порядку № 822

Зауважимо, замовник оприлюднює в ЕСЗ звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної сис­теми закупівель, відповідно до пункту 3-8 розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 922. Тобто потрібно це зробити не пізніше ніж через 10 робочих днів з дня укладення договору.

 

🔥Безплатний вебінар від проєкту «ДеюреЗакупівлі»

Статичний блок для новин

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, потрібна попередня реєстрація👇

Зареєструватися

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити предмет закупівлі для лікарських засобів

Якщо ви проводите закупівлі ліків, маєте обов’язково врахувати, що предмет закупівлі лікарських засобів визначається не за четвертою цифрою й не так, як для медичних виробів. Як правильно діяти, щоб не порушити вимог законодавства — у статті
6345

Класифікатор медичних виробів НК 024:2023

Інформацію про предмет закупівлі медвиробу в електронній системі зазначають за його кодом та назвою відповідно до національного класифікатора НК 024:2023 «Класифікатор медичних виробів». Тож скачайте класифікатор, щоб завжди мати його під рукою
5799