Національний орган стандартизації вніс зміни до національних стандартів харчової промисловості

Закупівля харчування в освіті: коли різні джерела фінансування
Зміни стосуються таких документів:
- ДСТУ 4697:2006 Томати консервовані. Загальні технічні умови;
- ДСТУ 7547:2014 Консерви. Кабачки консервовані. Технічні умови;
- ДСТУ 7989:2015 Огірки консервовані. Технічні умови.
Зміни наберуть чинності 1 листопада 2024 року.
Джерело: наказ ДП «УкрНДНЦ» «Про прийняття змін до національних стандартів» від 14.10.2024 № 261
Кінець року — завжди виклик для закупівельників. Треба не тільки завершити рік, а й розпочати закупівлі на наступний. Розгляньмо основні гарячі справи, щоб завершити 2025 рік та забезпечити потреби на початку 2026-го року
Якщо у закупівлях виникають питання щодо класифікації відходів — відкривайте Національний перелік. Він допоможе правильно визначити предмет закупівлі, вимоги до учасників і умови утилізації
Під час відкритих торгів замовник перевіряє інформацію про кінцевого бенефіціарного власника учасника, щоб перевірити наявність підстав для відхилення його тендерної пропозиції. Розглянемо, як з’ясувати цю інформацію та що робити, якщо реєстри не працюють
Продовження договору до 20% — рятівне коло, щоб забезпечити потребу на початку року. Щоб правильно оформити таке продовження, скачайте зразок додаткової угоди
Укладати додаткові угоди, якщо збільшилася ціна на ринку електроенергії слід з дотриманням певних правил. Інакше є ризик пійматися на гачок недоброчесного постачальника, який закидає вас допками та довідками про зміну ціни на ринку