Міноборони затвердило нові вимоги до продуктів для ЗСУ

Державний оператор тилу спільно з Міноборони напрацювали нові вимоги до продуктів для ЗСУ

Міноборони затвердило нові вимоги до продуктів для ЗСУ

Обов’язкові закупівлі продуктів харчування в електронному каталозі

Міноборони затвердило зміни до описів продуктів харчування для Збройних сил. До розробки долучалися фахівці Державного оператора тилу. Уже з липня ДОТ забезпечуватиме військових за оновленим каталогом.

Головна мета оновлення вимог до продуктів - покращення якості та умов зберігання. Частина з них також спрямована на синхронізацію з ринковими пропозиціями.

«Ще в травні змінилося наповнення каталогу для ЗСУ. Тоді в ньому з’явилося 30 нових позицій у відповідь на запит військових і ринку. Частину продуктів перейменували, ще частину видалили, зокрема, через відсутність попиту та нераціональні витрати. А днями Міноборони затвердило низку оновлених описів до продуктів із цього каталогу. Ці вимоги будуть доведені до нових постачальників, які забезпечуватимуть військових харчуванням до кінця року», - зазначила Вікторія Виноградова, директорка з управління закупівлями ДОТ. 

Серед ключових змін до окремих категорій продуктів такі:

  • молоко не повинно містити рослинних жирів. Раніше таку вимогу вже запровадили до різних видів сирів, сметани та масла;
  • м’ясо й риба мають бути в якісному пакуванні, зокрема, це стосується вакуумізації та правильного середовища природних газів; 
  • сосиски та сардельки відтепер мають вимоги щодо розміру, а також сировини для їх виготовлення;
  • м’ясорослинні консерви: гречана, перлова, рисова каші з яловичиною не повинні містити сторонніх домішок;
  • овочі та фрукти: стандартизовано розмір і форму, а також визначено допустимий відсоток плодів із відхиленням від норми. Ці вимоги вже були до окремих плодів раніше, зараз список розширений;
  • ягоди: визначено необхідну температуру зберігання та допустимий відсоток плодів із відхиленням від норми;
  • макаронні вироби: деякі види відтепер мають бути виключно з твердих сортів пшениці. Також для покращення якості визначено масову частку лому й крихти;
  • пластівці повинні відповідати додатковим фізико-хімічним показникам, зокрема, щодо відсотка доброякісного ядра. Також з’явився поділ на глазуровані й неглазуровані пластівці для детальнішого опису продуктів;
  • кетчуп і томатна паста відтепер мають визначений відсоток жиру, крохмалю та хлоридів. 

Нагадуємо, в червні ДОТ законтрактував постачальників харчування для ЗСУ на друге півріччя. Саме вони постачатимуть війським продукти, що відповідатимуть оновленим вимогам. 

Джерело: офіційний сайт ДОТ

обгрунтування закупівлі

Статті за темою

Усі статті за темою

Порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів

Щоб ввести закінчений об’єкт будівництва в експлуатацію, необхідно отримати сертифікат. У статті розглянемо порядок прийняття об’єкта в експлуатацію, необхідні документи та аспекти оплати
156

Інструкція з підготовки тендерної пропозиції

Підготувати тендерну пропозицію відповідно до вимог тендерної документації буває нелегко. Наша стаття зекономить ваш час, коли вирішите подати свою тендерну пропозицію на участь у публічній закупівлі
7071

Оборонні закупівлі в умовах воєнного стану

За кошти державного та місцевого бюджету замовники оплачують товари, роботи та послуги. Оплаті передує укладення договору з постачальником, виконавцем робіт, надавачем послуг. А договір укладають за результатами проведення оборонних та публічних закупівель. В умовах воєнного стану ці закупівлі мають окремі особливості. Розглянемо їх
2423

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді