Державний оператор тилу з початку року зекономив на держзакупівлях 10,4 млрд грн

З початку 2024 року «‎Державний оператор тилу» (ДОТ) уклав понад 350 контрактів на загальну суму підписаних договорів – 35,9 млрд грн.

Державний оператор тилу з початку року зекономив на держзакупівлях 10,4 млрд грн

ВЕБІНАР. Аналізуємо моніторинги оборонних закупівель та враховуємо висновки аудиторів

«94% закупівель ДОТ здійснює у Prozorro, що забезпечує максимально можливу відкритість під час війни та протидіє корупційним проявам. Використання Prozorro сприяє залученню широкого кола постачальників і забезпечує чесну конкуренцію, що, зі свого боку, призводить до зниження витрат і підвищення якості продукції», – повідомив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

За його словами, завдяки відкритості та конкуренції, агенції вдалося зекономити 10,4 млрд грн або приблизно п'яту частину грошей, які були закладені в держбюджеті 2024 року на закупівлі ДОТу та за якими вже підписані контракти.

«В середньому в торгах агенції в Prozorro беруть участь п’ять потенційних постачальників. Зекономлені кошти будуть направлені на закупівлі додаткового майна для ЗСУ, наприклад, засобів індивідуального захисту. Працюємо і надалі на те, щоб військові мали вчасно все необхідне», – додав Дмитро Кліменков.

Переважна частина контрактів укладена з українськими підприємствами.

«Це не лише зміцнює національну економіку, але й сприяє швидшому отриманню товарів на склади ЗСУ. Підтримка місцевих виробників допомагає створювати нові робочі місця під час оборони країни та розвивати її технологічний потенціал», – розповів керівник Департаменту політики закупівель Міноборони Гліб Канєвський.

Він також додав, що приклад закупівельної агенції Міноборони «‎Державного оператору тилу» демонструє, що ефективна організація процесів закупівель та професійна кадрова політика можуть суттєво підвищити обороноздатність країни, забезпечити економію державних коштів та сприяти розвитку національної промисловості.

Джерело: офіційний сайт МОУ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Зміна ціни в договорах про закупівлю продуктів харчування

Скористаєтеся порадами, які допоможуть запобігти проблемам під час закупівлі продуктів харчування. А також отримаєте детальний механізм зміни ціни договору — шість правил допоможуть уникнути неприємностей, які мали замовники в наведених прикладах
73

Перелік робіт з поточного та капітального ремонту

Коли плануєте ремонт будівлі, буває важко визначитися належить предмет закупівлі до поточного чи капітального ремонту. Пропонуємо ознайомитися з переліком таких робіт, щоб обрати правильно код ДК
174

Погодження договорів з Мінцифрою у 2024 році

У 2024 році порядок погодження проєктів за Національною програмою інформатизації змінився. У статті розглянемо, що врахувати замовнику, щоб погодити проєкти з Мінцифри
14236

Закупівля комп’ютерної техніки у 2024 році

Якщо у 2024 запланували закупівлю комп’ютерної техніки, вам необхідно врахувати чимало важливих аспектів. Розкажемо, як правильно визначити потребу, встановити очікувану вартість та що вимагати від учасників
5949

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді