ТОП-3 статті про переговорну процедуру, які допоможуть уникнути помилок та штрафів

Дехто з колег закупівельників, встиг «обпектися», вважаючи, що переговорна процедура — найпростіший спосіб закупівлі й не зацікавить перевіряльників. Щоб вберегти вас від помилок, ми підготували добірку статей, що допоможуть в при проведенні «переговорки».

ТОП-3 статті про переговорну процедуру, які допоможуть уникнути помилок та штрафів

Протокол УО про відміну переговорної процедури за ДСТУ 4163:2020

Порушення, яких замовники допускають у переговорній процедурі

Переговорну процедуру застосовувати простіше, ніж провести «торги». Так думає чимало закупівельників. Чому ж тоді саме переговорна процедура найчастіше насторожує перевіряльників? Розберемо ттри порушення, яких ліпше не повторювати.

Переговорна процедура під час оскарження тендеру: на що звернути увагу

Замовнику терміново потрібно закупити товари, роботи або послуги, проте на перешкоді стають об’єктивні причини. Чи можна у такому разі застосувати переговорну процедуру за нагальною потребою, наприклад у період оскарження тендеру? Аналіз закупівельної практики.

Переговорна процедура після відміни двох торгів: чи можна не вимагати договірного забезпечення

Двічі було проведено відкриті торги на очікувану вартість 600 тис. грн. У тендерній документації замовник вимагав надати забезпечення виконання договору. Через відсутність достатньої кількості тендерних пропозицій торги двічі відмінили. Наразі замовник планує застосувати переговорну процедуру закупівлі. Під час переговорів учасник озвучив цінову пропозицію — 400 тис. грн, а ось надавати забезпечення відмовився. Тоді замовник запросив на переговори іншого учасника, який гарантує забезпечення виконання договору та надав цінову пропозицію загальною вартістю 595 тис. грн. Як бути замовнику? Адже різниця між пропозиціями майже 200 тис. грн, а головна мета закупівель — економія, ефективність та пропор­ційність. Слід виконувати також й інші вимоги Закону. Чи обо­в’я­зковою у цій ситуації є вимога надати забезпечення виконання договору?

Допомагає розібратися в ситуації Ніна Абаімова, уповноважена особа ДУ «Професійні закупівлі»

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про обгрунтування підстави для здійснення закупівлі

Щоб закупити за прямим договором на підставі пункту 13, потрібно оформити обґрунтування підстави для закупівлі за цим пунктом у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа. Скачайте зразок від експертів системи «Експертус Держзакупівлі»
709

Запит пропозицій постачальників (запит ціни пропозицій) 2024

Запит пропозицій постачальників замовники вже давно використовують як альтернативу відкритим торгам для закупівлі товарів. За яких умов можна використовувати запит пропозицій постачальників та як діяти на кожному етапі такої закупівлі — розбираємо
36300

Службова записка на закупівлю

У статті розглянемо, у яких випадках складають службову записку на закупівлю. А також надамо зразок такого документа
10501

Інструменти та сервіси для закупівельника

Онлайн-інструменти закупівельника — це калькулятори й пошукові сервіси, які значно спростять вашу професійну рутину. Пропонуємо огляд найбільш затребуваних у закупівельній діяльності
8160

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді