Із 1 травня набере чинності Кодекс для проєктування харчоблоків у закладах освіти

Із 1 травня 2024 року діятиме Кодекс усталеної практики 4:2024 «Настанова з проєктування при будівництві приміщень харчоблоків закладів дошкільної та загальної середньої освіти, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку відповідно до моделей організації харчування», ухвалений у березні 2024 року.

Із 1 травня набере чинності Кодекс для проєктування харчоблоків у закладах освіти

Вимоги до розрахунку договірної ціни у будівництві

Цей Кодекс застосовуватимуть, щоб проєктувати приміщення харчоблоків закладів:

  • дошкільної освіти;
  • загальної середньої освіти;
  • дитячих закладів оздоровлення та відпочинку незалежно від форми власності та підпорядкування.

Кодекс, затверджений наказом Національного органу стандартизації ДП «УкрНДНЦ», визначає загальні підходи до проєктування приміщень для організації харчування відповідно до Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Затвердження Кодексу – важливий крок для реалізації реформи шкільного харчування, оскільки він є інструментом виконання реформи щодо відновлення та модернізації харчоблоків із застосуванням новітніх технологій, підвищенням енергоефективності та дотриманням принципів НАССР.

Проєктний офіс реформи шкільного харчування, Національна асоціація громадського харчування, Мінінфраструктури за підтримки ЮНІСЕФ наприкінці квітня проведуть навчальний форум для проєктувальників, архітекторів та проєктних організацій. Це дозволить забезпечити якісне розроблення проєктної документації на нове будівництво, реконструкцію, реставрацію та ремонт харчоблоків у закладах освіти.

Джерело: офіційний сайт МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарантійний лист про оплату

Гарантійний лист про оплату може знадобитися, щоб підтвердити оплату за надані послуги, поставлені товари, виконані роботи. Скачайте універсальний зразок гарантійного листа про оплату з урахуванням бюджетного законодавства
30

Суму за договором про закупівлю електроенергії вичерпали, а кіловати ще є: як діяти

Замовник вичерпав суму за договором про закупівлю електроенергії, але на залишку залишилися кіловати. Із 1 жовтня замовнику потрібно укласти новий договір, щоб встигнути приєднатися до нового постачальника. Як бути із старим договором після розрахунку за вересень? Чи потрібно укладати додаткову угоду на зменшення обсягу?
63

Нові можливості та онлайн-підтримка для VIP-передплатників системи «Експертус Держзакупівлі»

З 1 жовтня система «Експертус Держзакупівлі» стала ще потужнішим інструментом для закупівельників. Тепер кожен передплатник VIP-версії може розраховувати на щоденну підтримку експертів, які готові допомогти вирішити робочу проблему
91

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді