Розподіл субвенції на шкільні укриття відбуватиметься через екосистему DREAM

Команда DREAM спільно з МОН презентували нові правила розподілу субвенції на облаштування безпечного освітнього середовища у закладах освіти. Головна новація фінансової програми — використання державної екосистеми управління відновленням DREAM.

Розподіл субвенції на шкільні укриття відбуватиметься через екосистему DREAM

Вимоги до розрахунку договірної ціни у будівництві

Цього року на капітальний ремонт та будівництво укриттів у державному бюджеті закладено 2,5 млрд грн. Раніше кошти субвенції надходили регіонам, які визначали заклади освіти, де потрібно будувати укриття. Тепер, щоб зробити механізм більш прозорим, розподіл коштів між громадами відбуватиметься з використанням бальної системи через екосистему DREAM. Громади самостійно подаватимуть проєкти в екосистему DREAM, щоб отримати державне фінансування на укриття. Серед головних вимог:

  • наявність проєктно-кошторисної документації на будівництво або капітальний ремонт укриття;
  • у закладі освіти має навчатись не менше ніж 200 дітей;
  • проєкт має бути завершений до кінця 2024 року;
  • підтверджене співфінансування від громади не менше ніж 10% від загальної вартості проєкту.

Після подання проєкту система DREAM автоматично розрахує бали відповідно до конкретних критеріїв. Детальніше про умови отримання субвенції та критерії оцінювання проєктів – на сайті «Моя Фортеця».

Також на сайті «Моя Фортеця» можна знайти типові проєкти будівництва укриттів, які МОН розробило спільно з ЮНІСЕФ та Buffet Foundation. Це проєктно-кошторисна документація (ПКД), яку можна адаптовувати під особливості кожного закладу освіти – загальної середньої та дошкільної – і використовувати повторно та безоплатно.

Джерело: офіційний сайт Мінвідновлення

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4176

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
27

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
3995

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді