У 2023 році Держаудитслужба здійснила 12 тисяч моніторингів держзакупівель

У результаті ревізій, проведених Державною аудиторською службою у 2023 році, підприємства та установи повернули до держбюджету 6,44 млрд грн.

У 2023 році Держаудитслужба здійснила 12 тисяч моніторингів держзакупівель

ВЕБІНАР. Закупівлі комунальних послуг

Як повідомила голова ДАСУ Алла Басалаєва, аудитори також запобігли витрачанню з порушеннями майже 20 млрд грн під час процедур держзакупівель.

«Минулого року нам вдалося відшкодувати понад 6,4 млрд грн бюджетних коштів. Фактично ДАСУ запобігла порушенню закону і зробила все можливе, щоб ці кошти були використані державою за призначенням. Адже кожна збережена гривня – це кошти, які можна спрямувати на оборону країни, озброєння наших захисників чи відновлення зруйнованої інфраструктури», – підкреслила Алла Басалаєва.

Загалом у 2023 році ДАСУ охопила контролем близько 1,76 трлн грн бюджетних коштів, що становить третину ВВП України за попередній рік.

Аудитори перевіряли найважливіші галузі:

  • оборону;
  • медицину;
  • освіту;
  • розпорядження місцевими бюджетами;
  • програми з відновлення та відбудови тощо.

Окрім того, Держаудитслужба здійснила 12 тисяч моніторингів державних закупівель на загальну суму 188 млрд грн.

«Ми ретельно аналізуємо ці процедури. І важливо, що наші висновки часто стають основою для подальших розслідувань правоохоронних органів», – зазначає Алла Басалаєва.

За її словами, внаслідок таких моніторингів було скасовано 651 процедуру держзакупівель на загальну вартість 7,38 млрд грн. «Кошти платників податків мають використовуватися максимально прозоро й раціонально», – наголошує голова ДАСУ.

Джерело: офіційний сайт ДАСУ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4179

Оскарження рішень АМКУ

Замовник має виконати рішення АМКУ не пізніше 30 днів з дня його прийняття. Або ж може оскаржити таке рішення до суду. Як оскаржити рішення Антимонопольного комітету, якщо ви з ним не згодні та які докази підготувати - роз’яснюємо у статті
9796

Що варто знати про нецільове використання бюджетних коштів

За нецільове використання бюджетних коштів, можуть не тільки оштрафувати, а й притягнути до кримінальної відповідальності! Дізнайтеся все про цей важливий аспект і вбережіть себе від неприємностей. Розберемо свіжу судову практику
13314

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді