Обов’язкові закупівлі продуктів харчування в електронному каталозі
Проєкт постанови розроблений з метою:
- оновлення норм харчування людей, які хворіють на туберкульоз;
- приведення їх у відповідність до фізіологічних потреб та технологічних процесів.
Реалізація проєкту постанови матиме вплив на стан здоров’я людей, які хворіють на туберкульоз внаслідок забезпечення повноцінним збалансованим харчуванням в регіональних фтизіопульмонологічних центрах, реабілітаційних, паліативних та хоспісних відділеннях, що надають медичні послуги в умовах стаціонару, з урахуванням міжнародних рекомендацій задля сприяння покращенню стану здоров’я людей, які хворіють на туберкульоз, шляхом поліпшення дієти та аліментарної підтримки.
Практичне застосування запропонованих норм регіональними фтизіопульмонологічними центрами, реабілітаційними, паліативними та хоспісними відділеннями сприятиме оновленню раціону людей, які хворіють на туберкульоз відповідно до міжнародних рекомендацій та сучасних підходів до здорового харчування.
Норми харчування у регіональних фтизіопульмонологічних центрах, реабілітаційних, паліативних та хоспісних відділеннях, що надають медичні послуги в умовах стаціонару для людей, які хворіють на туберкульоз розроблено для вікових груп:
- 1-4 роки;
- 4-6 років;
- 6-11років;
- 11-14 років;
- 14-18 років;
- дорослі.
Рекомендовані проєктом постанови норми харчування для дітей до 18 років за калорійністю їжі та добовою потребою в макроелементах відповідають нормам фізіологічних потреб населення в основних харчових продуктах та енергії, визначених Міністерством охорони здоров’я України.
Зауваження та пропозиції приймаються Департаментом громадського здоров’я МОЗ України протягом 15 днів з дня оприлюднення у письмовому або електронному вигляді на адресу: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7 ([email protected]).
Джерело: офіційний сайт МОЗ