Комітет ВРУ розгляне законопроєкт щодо публічних закупівель у зв’язку з ліквідацією Фонду соціального страхування

У Комітеті Верховної Ради України з питань економічного розвитку планується розгляд законопроєкту щодо публічних закупівель у зв’язку з ліквідацією Фонду соціального страхування.

Законопроєкт щодо публічних закупівель у зв’язку з ліквідацією Фонду соціального страхування

Нові нормативно-правові акти та зміни в законодавстві за листопад 2023 року, на які варто зважати замовнику

Найближчим часом Комітет з питань економічного розвитку планує провести засідання, на якому розглянути проєкт Закону про внесення зміни до статті 2 Закону України «Про публічні закупівлі» щодо врегулювання окремих питань у зв’язку з припиненням Фонду соціального страхування України (реєстр. №9633 від 21.08.2023), підготовленого Кабінетом Міністрів на виконання Закону України від 21.09.2022 року № 2620-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (Далі - №2620).

У зв’язку з прийняттям Закону України №2620 Фонд соціального страхування України та управління виконавчої дирекції Фонду припинили свою діяльність, а функції у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, з 01 січня 2023 року виконують Пенсійний фонд України та його територіальні органи.

Законопроєктом пропонується віднести до замовників, які здійснюють закупівлі відповідно до цього Закону: Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, його територіальні органи та територіальні органи Пенсійного фонду України, у зв’язку з припиненням діяльності Фонду соціального страхування України та управлінь його виконавчої дирекції.

Реалізація акта забезпечить приведення Закону України «Про публічні закупівлі» у відповідність до Закону України №2620, а показником результативності буде узгодженість актів, що надасть змогу однакового застосування цих законів.

Джерело: офіційний сайт ВРУ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
4018

Наказ про обгрунтування підстави для здійснення закупівлі

Щоб закупити за прямим договором на підставі пункту 13, потрібно оформити обґрунтування підстави для закупівлі за цим пунктом у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа. Скачайте зразок від експертів системи «Експертус Держзакупівлі»
727

Підвищення кваліфікації держслужбовців, які відповідають за публічні закупівлі

У межах виконання Стратегії реформування системи публічних закупівель на 2024–2026 роки НАДС затвердило Типову загальну професійну (сертифікатну) програму підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, відповідальних за здійснення публічних закупівель
641

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді