5 найкращих публічних закупівель жовтня від Prozorro

Prozorro оголосило чемпіонів серед публічних замовників жовтня, що минув. Цього разу ними стали: УКРГАЗБАНК, База забезпечення Нацгвардії України, КП «Адміністративно-технічне управління», ДП «Ліси України» та військова частина А0515.

5 найкращих публічних закупівель жовтня від Prozorro

Очікувана вартість предмета закупівлі: перевірте свої знання

Послуги з прибирання

Тендер УКРГАЗБАНКу на прибирання на своїх об’єктах зацікавив 14 постачальників. Перемогла пропозиція, що на 53% менша за очікувану вартість – 17 млн грн проти 39 млн грн.

Варто відзначити, що замовник вносив зміни до тендерної документації, за результатами розгляду окремих вимог про усунення порушень. Внаслідок цього більше постачальників змогли взяти участь у тендері.

Питна вода

Базі забезпечення Нацгвардії України вдалося закупити 6 млн літрів питної води у виробника, дешевше, ніж в Інтернет-магазині. Замовник прагнув закупити 3 млн літрів води у 1,5 л пляшках та ще стільки ж у 6 л тарах. На торги подалися теж 14 постачальників. Однак перемогла компанія ТОВ АКВАПЛАСТ, що запропонував воду за 24 млн грн. Це на 36% дешевше за очікувану вартість.

Один літр води в пляшці 1,5 л цієї компанії за результатами тендеру коштує 3,90 грн – на 3,10 грн дешевше за аналогічний товар на сайті виробника. Один літр води у 6 л тарі цієї ж компанії за результатами тендеру коштує 3,01 грн – на 2,65 грн дешевше, ніж на сайті.

Квадрокоптери

КП «Адміністративно-технічне управління» провело ефективну закупівлю 54 квадрокоптерів AUTEL EVO MAX 4T для ЗСУ. Очікувана вартість сягнула 18 млн грн. Але змагання 4 учасників знизило ціну до 14,5 млн грн – на 20%.

Ціна однієї «пташки» за результатами тендеру становить 269,5 тис. грн. Ціна на такі дрони в магазинах різниться від 253 тис. до 380 тис. грн.

Шини для вантажівок

ДП «Ліси України» оголошувало закупівлю 812 шин для вантажівок. Закуповувалися шини для коліс різного діаметру. Очікувана ж вартість склала 13,3 млн грн. У торгах взяли участь 2 постачальники. Перемогла компанія, що запропонувала 11,4 млн грн – ціну на 14% меншу за очікувану вартість.

Деякі позиції замовник зміг закупити за цінами (з ПДВ) дешевше, ніж в магазинах. Наприклад, переможець запропонував шину 315/80 R22,5 154/150M RH100 Petlas TL за 13,3 тис. грн (з ПДВ), а в Інтернеті її можна знайти за 13,46 тис. грн.

Ноутбуки

Наостанок, закупівля ноутбуків військовою частиною А0515. Закуповували 390 апаратів різної комплектації.

Очікувана вартість – 10,4 млн грн. Однак, переможець тендеру запропонував ціну на 18% меншу – 8,6 млн грн. Всього взяли участь 2 постачальники.

Тут замовнику так само вдалося закупити товари дешевше, ніж на сайті виробника – на 2-5 тис. грн залежно від моделі: так ноутбук Prologix M15-720 (PN15E02.I51016S5NU.005) на сайті коштує майже 25 тис. грн, а закупили його за 22 тис. грн.

Джерело: офіційний сайт Prozorro

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Запит пропозицій постачальників (запит ціни пропозицій) 2024

Запит пропозицій постачальників замовники вже давно використовують як альтернативу відкритим торгам для закупівлі товарів. За яких умов можна використовувати запит пропозицій постачальників та як діяти на кожному етапі такої закупівлі — розбираємо
36266

Головне у вересні для закупівельника

Почніть осінь разом з Експертус Держзакупівлі! В огляді — найважливіше, що маєте врахувати у вересні. Це рішення робочих ситуацій, форми, зразки, довідники, відеороз’яснення — усе, що знадобиться закупівельнику у щоденній роботі. Стежте за оновленнями і листами від Системи, щоб не пропустити важливе. Залишайтеся з нами навіть під час відключення — у смартфоні переглядайте корисну інформацію в Системі у будь-який час
504

Головне у липні для закупівельника

У головному в липні знайдете рішення робочих ситуацій, форми, зразки, довідники, відеороз’яснення — усе, що знадобиться у щоденній роботі. Цього місяця зверніть увагу на складові договірної ціни в ТП та умови збільшення ціни в договорах
1336

Оприлюднення додаткової угоди в Прозоро

Чи потрібно оприлюднювати додаткову угоду до договору про закупівлю— питання скоріш риторичне для закупівельника з досвідом. А ось для фахівця-початківця важливо зрозуміти, як внести додаткову угоду в Прозоро, як і в які терміни її слід опублікувати? Покроковий алгоритм з малюнками ми підготували для вас у статті
34348

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді