На облаштування укриттів у школах використано 90,5 млн грн із передбачених 1,5 млрд грн

За оперативними даними розпорядників коштів місцевих бюджетів, станом на 1 жовтня видатки субвенції на облаштування укриттів розподілено між місцевими бюджетами в обсязі 1 444,2 млн грн, або 96% затвердженого обсягу на 2023 рік.

Облаштування укриттів у школах

Проєкт місцевого бюджету на 2024 рік: складання розрахунку

Касові видатки становили лише 90,5 млн грн, або 6,2% розподіленого обсягу. На сьогодні для 133 проєктів виготовлено проєктно-кошторисну документацію, 99 – у процесі розробки. Розпочато підготовчі будівельні роботи для реалізації 157 проєктів.

За інформацією МОН, кошти субвенції на облаштування укриттів у 2023 році попередньо заплановано використати на реалізацію 282 проєктів, із них:

  • на проведення будівництва – 48 проєктів;
  • реконструкцію – 26 проєктів;
  • капітальний ремонт208 проєктів.

У повному обсязі кошти субвенції розподілили: Волинська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Чернівецька, Чернігівська області та м. Київ.

Найнижчий показник розподілу субвенції у Львівській області ‒ 21,1 млн грн, або 70,6%.

Найкращі показники використання коштів субвенції (касові видатки):

  • у Хмельницькій області ‒ 12,6 млн грн, або 26,3% розподіленого обсягу;
  • у Вінницькій області – 7,5 млн грн, або 24,4%;
  • у Рівненській області – 11,3 млн грн, або 22,3%;
  • у Київській області – 27 млн грн, або 17,5%.

Найгірші показники використання коштів субвенції (касові видатки):

  • у Дніпропетровській області – 1,1 млн грн, або 0,8%;
  • у Житомирській області – 0,8 млн грн, або 1,8%;
  • у Тернопільській області – 0,2 млн грн, або 0,9%;
  • у Черкаській області – 0,9 млн грн, або 2,5%.

У Волинській, Донецькій, Івано-Франківській, Харківській, Чернівецькій областях і у м. Києві видатки за рахунок субвенції не здійснювалися.

З місцевих бюджетів на облаштування укриттів на умовах співфінансування планується виділити 605 млн грн, або 40% обсягу державної субвенції. Касові видатки за рахунок коштів місцевих бюджетів також є незначними і становили лише 69,4 млн грн, або 11,5% затвердженого обсягу.

«Найголовніше для нас – це безпека дітей та вчителів під час освітнього процесу. Побудова комфортних і якісних укриттів є одним із головних завдань, і для цього було виділено 1,5 млрд гривень. Проте аналіз отриманої інформації свідчить про повільні темпи використання коштів субвенції, що є ризиком їх невикористання у поточному році. Оскільки кошти субвенції не є перехідними на наступний бюджетний період, очікуємо, що МОН спільно з ОДА будуть вживати усіх можливих заходів для прискорення освоєння виділених коштів як з державного, так і з місцевих бюджетів, забезпечать їх ефективне, результативне і цільове використання до кінця поточного бюджетного періоду. Адже це сприятиме залученню значної кількості дітей до безпечного та якісного освітнього процесу з огляду на виклики, спричинені воєнним станом», ‒ прокоментував заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Джерело: офіційний сайт Мінфіну

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дефектний акт — зразок

На балансі кожного замовника перебуває хоча б один основний засіб. Коли настає час ремонтувати його або списати, необхідно оформити документи. Сьогодні розглянемо дефектний акт. Коли, хто та як має його оформити? Роз’яснення, зразок та бланк для вас — у статті
68611

Перелік робіт з поточного та капітального ремонту

Коли плануєте ремонт будівлі, буває важко визначитися належить предмет закупівлі до поточного чи капітального ремонту. Пропонуємо ознайомитися з переліком таких робіт, щоб обрати правильно код ДК
198

Закупівля додаткових робіт

Буває, що в процесі виконання договору підряду виникає потреба у додаткових аналогічних роботах, які не передбачав початковий проєкт та які пов’язані з предметом закупівлі основного договору. Дізнайтеся, як без порушень провести таку закупівлю
520

Як запланувати та провести закупівлю ремонту доріг

Замовникам складно знайти інформацію про закупівлю поточного ремонту доріг. Тому ми зібрали ключові аспекти в одній статті. Що буде предметом закупівлі? Якими законодавчими актами керуватися, коли закуповуєте поточний ремонт доріг? На що звернути увагу, щоб не допустити помилки під час закупівлі ремонту доріг?
11898

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді