Перерозподіл субвенції з урахуванням 33 додаткових регіональних проєктів відновлення

Кабмін затвердив перерозподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для можливості реалізації додаткових 33 регіональних проєктів відновлення.

Перерозподілено субвенцію з урахуванням 33 додаткових регіональних проектів відновлення

Топові шпаргалки для закупівельників

Відповідні зміни були внесені в урядове розпорядження № 596-р від 4 липня 2023 р. за ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. Джерелом субвенції є кошти, виділені Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) в рамках спільної програми України та ЄІБ «Програма з відновлення України». Згідно з розпорядженням, в рамках Програми було затверджено виділення 5,292 мільярда гривень на фінансування 108 проєктів громад, які пройшли конкурсний відбір за процедурою, погодженою з ЄІБ.

Разом з тим, за результатами додаткового відбору, Мінінфраструктури було рекомендовано до фінансування та схвалено Європейським інвестиційним банком ще 33 проєкти, що подавалися органами місцевого самоврядування, місцевими органами виконавчої влади, виконавчими органами сільських, селищних, міських рад територіальних громад.

Таким чином загальна сума субвенції в розмірі майже 5,3 мільярда гривень буде перерозподілена на відновлення 141 регіонального проєкта, серед яких:

  • заклади освіти;
  • охорони здоров’я;
  • центри надання адміністративних послуг;
  • об’єкти життєдіяльності населення тощо.

Довідково

Фінансовою угодою між Україною та Європейським інвестиційним банком, яка була ратифікована 14 липня 2021 року, схвалено наміри про залучення 340 млн євро позики для реалізації проєктів з відновлення та модернізації інфраструктури регіонів, що зазнали руйнувань через агресію рф, а також тих регіонів, що приймають значну кількість ВПО. В державному бюджеті на 2023 рік передбачено кошти в обсязі 5,3 млрд гривень на виконання заходів відповідної фінансової угоди, які надаються як субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам. За результатами попередніх відборів (2022-2023 роки) розпорядженням Кабінету Міністрів України від 04.07.2023 № 596 було затверджено розподіл відповідної субвенції між бюджетами громад на реалізацію 109 проєктів.

Джерело: офіційний сайт Мінінфраструктури

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дефектний акт — зразок

На балансі кожного замовника перебуває хоча б один основний засіб. Коли настає час ремонтувати його або списати, необхідно оформити документи. Сьогодні розглянемо дефектний акт. Коли, хто та як має його оформити? Роз’яснення, зразок та бланк для вас — у статті
68625

Перелік робіт з поточного та капітального ремонту

Коли плануєте ремонт будівлі, буває важко визначитися належить предмет закупівлі до поточного чи капітального ремонту. Пропонуємо ознайомитися з переліком таких робіт, щоб обрати правильно код ДК
198

Закупівля додаткових робіт

Буває, що в процесі виконання договору підряду виникає потреба у додаткових аналогічних роботах, які не передбачав початковий проєкт та які пов’язані з предметом закупівлі основного договору. Дізнайтеся, як без порушень провести таку закупівлю
521

Як запланувати та провести закупівлю ремонту доріг

Замовникам складно знайти інформацію про закупівлю поточного ремонту доріг. Тому ми зібрали ключові аспекти в одній статті. Що буде предметом закупівлі? Якими законодавчими актами керуватися, коли закуповуєте поточний ремонт доріг? На що звернути увагу, щоб не допустити помилки під час закупівлі ремонту доріг?
11898

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді