До Єдиного порталу повідомлень викривачів підключено Нацполіцію та ДБР

НАЗК вітає ініціативність правоохоронних органів, які оперативно приєдналися до каналу повідомлень та закликає до цього інші спеціально уповноважені суб’єкти у сфері запобігання корупції.

До Єдиного порталу повідомлень викривачів (далі – Портал) підключено Національну поліцію України (НПУ) та Державне бюро розслідувань (ДБР). Раніше доступ до Порталу отримали Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) та Національне антикорупційне бюро (НАБУ).  Відтепер працівники цих органів зможуть повідомляти на спеціальному ресурсі про ті факти корупції, які їм вдалося зафіксувати.

НАЗК вітає ініціативність правоохоронних органів, які оперативно приєдналися до каналу повідомлень та закликає до цього інші спеціально уповноважені суб’єкти у сфері запобігання корупції. Національне агентство  надає консультативну та практичну допомогу щодо роботи Порталу.

Протягом 60 днів від запуску Порталу буде підключено міністерства, центральні органи виконавчої влади зі спеціальним статусом, обласні державні (військові) адміністрації. Протягом 90 робочих днів – Апарат ВРУ, Секретаріат Кабінету Міністрів, Офіс Президента, апарати (секретаріати) РНБО, ЦВК, Рахункової палати, КСУ, державні компанії тощо. Далі – обласні, міські, сільські та селищні ради.

НАЗК нагадує, 6 вересня 2023 року НАЗК запустило Єдиний портал повідомлень викривачів, на якому громадяни можуть повідомляти про факти корупції, свідками яких вони стали. Спеціальний ресурс забезпечує анонімне надсилання повідомлень працівниками організацій про корупцію в їхніх структурах – інформація викривачів оперативно надсилається її керівникам або уповноваженим підрозділам (особам) з питань запобігання та виявлення корупції, а також до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції.

Джерело: офіційний сайт НАЗК

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4210

Оскарження рішень АМКУ

Замовник має виконати рішення АМКУ не пізніше 30 днів з дня його прийняття. Або ж може оскаржити таке рішення до суду. Як оскаржити рішення Антимонопольного комітету, якщо ви з ним не згодні та які докази підготувати - роз’яснюємо у статті
9818

Що варто знати про нецільове використання бюджетних коштів

За нецільове використання бюджетних коштів, можуть не тільки оштрафувати, а й притягнути до кримінальної відповідальності! Дізнайтеся все про цей важливий аспект і вбережіть себе від неприємностей. Розберемо свіжу судову практику
13351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді