У 25 територіальних громадах відремонтують шкільні укриття

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, Міністерство освіти і науки у партнерстві зі Швейцарсько-українським проєктом DECIDE запустили ініціативу з відновлення шкіл «DECIDE: Відбудова».
Отримайте безплатний доступ на цілу добу

«DECIDE: Відбудова. Ініціатива з відновлення шкіл» – це ініціатива проєкту DECIDE, в межах якої нададуть підтримку територіальним громадам України на облаштування шкільних укриттів. У рамках реалізації Ініціативи планується відремонтувати шкільні укриття в 25 громадах Чернігівської, Полтавської та Одеської областей.

За підсумками конкурсного відбору DECIDE обере до 25 територіальних громад, де в закладах освіти облаштують до 15 укриттів загальною площею до 100 м2  та до 9 укриттів площею до 500 м2.

Зокрема, укриття на базі закладів освіти відремонтують:

  • до 15 ТГ у Чернігівській області;
  • до 5 ТГ в Одеській області;
  • до 5 ТГ у Полтавській області.

Усі вони мають відповідати критеріям безпеки. Територіальні громади областей, на території яких ведуться активні бойові дії відповідно до наказу Мінреінтеграції від  22.12.2022  № 309 «Про затвердження Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією», не можуть брати участь у відборі.

Натомість громадам, які пройдуть конкурсний відбір, нададуть:

  • грант на облаштування укриття на території ЗЗСО та створення освітнього хабу на базі укриття (меблі, оргтехніка, обладнання тощо);
  • експертну підтримку процесу облаштування укриття;
  • підтримку у проведенні заходів задля залучення дітей до процесу облаштування простору укриття;
  • тренінги з проєктного менеджменту та розвитку активного громадянства у дітей та молоді;
  • тренінги для педагогічних працівників з проєктного менеджменту, розвитку громадянських компетентностей та тренінги з першої домедичної допомоги.

Також у межах ініціативи відновлять Чернігівську школу № 13 та укриття в ній, а також відремонтують інклюзивно-ресурсний центр у Бородянці, що на Київщині, а для шкільних команд проведуть цікаві розвиткові активності. Згодом ініціативу розширять – організатори оголосять гранти на проєкти-реконструкцію й закупівлю обладнання для шкільних харчоблоків.

Довідково 

DECIDE – швейцарсько-український проєкт «Децентралізація для розвитку демократичної освіти». Він спрямований на підтримку реформ в освіті та процесів децентралізації для розвитку в Україні ефективної системи управління освітою. DECIDE реалізується за підтримки Швейцарії, представленої Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва (SDC).

Джерело: офіційний сайт Мінінфраструктури, офіційний сайт Всеукраїнської Асоціації ОТГ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дефектний акт — зразок

На балансі кожного замовника перебуває хоча б один основний засіб. Коли настає час ремонтувати його або списати, необхідно оформити документи. Сьогодні розглянемо дефектний акт. Коли, хто та як має його оформити? Роз’яснення, зразок та бланк для вас — у статті
68135

Перелік робіт з поточного та капітального ремонту

Коли плануєте ремонт будівлі, буває важко визначитися належить предмет закупівлі до поточного чи капітального ремонту. Пропонуємо ознайомитися з переліком таких робіт, щоб обрати правильно код ДК
174

Закупівля додаткових робіт

Буває, що в процесі виконання договору підряду виникає потреба у додаткових аналогічних роботах, які не передбачав початковий проєкт та які пов’язані з предметом закупівлі основного договору. Дізнайтеся, як без порушень провести таку закупівлю
508

Як запланувати та провести закупівлю ремонту доріг

Замовникам складно знайти інформацію про закупівлю поточного ремонту доріг. Тому ми зібрали ключові аспекти в одній статті. Що буде предметом закупівлі? Якими законодавчими актами керуватися, коли закуповуєте поточний ремонт доріг? На що звернути увагу, щоб не допустити помилки під час закупівлі ремонту доріг?
11861

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді