Prozorro інтегрувалося з Реєстром корупціонерів від НАЗК

НАЗК і державне підприємство «Прозорро» інтегрували між собою електронну систему закупівель та Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення

В Prozorro зазначили, що замовники в публічних закупівлях зобов’язані відхилити пропозицію учасника, який фігурує в цьому реєстрі.

«Інтеграція з реєстром корупціонерів НАЗК — це ще один крок, що спростить досвід роботи користувачів системи Prozorro. Учасникам торгів не треба буде самостійно готувати довідку про відсутність корупційних правопорушень з реєстру, а замовникам — чекати, поки учасник завантажить її в систему», — коментує директор ДП «Прозорро» Микола Ткаченко.

Відтепер система закупівель Prozorro може «підтягувати» довідку з Реєстру корупціонерів, що допоможе швидко і безпомилково отримати інформацію про те, чи не перебуває  в ньому юридична, чи фізична особа (ФОП), яка перемогла на торгах. Після того, як замовник визначив учасника переможцем, в цій електронній системі можна отримати відповідну довідку.

Переглянути інформацію про те, чи перебуває особа, яка бере участь в закупівлях, у реєстрі корупціонерів, можна в Протоколі розкриття. Цю довідку можна відкрити та за потреби завантажити. Детальніше дізнатися про те, як працюватиме інтеграція, можна на Prozorro Infobox.

Нагадаємо, НАЗК адмініструє Реєстр корупціонерів з лютого 2019 року. Це портал, де міститься максимально повна інформація про фізичних та юридичних осіб, які вчинили корупційні правопорушення. 

Джерело: офіційний сайт Prozorro

🔥Безплатний вебінар від проєкту «ДеюреЗакупівлі»

Статичний блок для новин

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, потрібна попередня реєстрація 👇

Зареєструватися

Статті за темою

Усі статті за темою

Головне у травні для закупівельника 2024

В огляді — консультації, зразки, довідники, відеороз’яснення, коментарі останніх змін — усе, що знадобиться закупівельнику у травні. Цього місяця зверніть увагу на умови закупівлі додаткових робіт, вимоги, якими перевіряти учасника після оновлень в Особливостях, та зміни, які внесли до порядку реєстрації зобов’язань в органах Казначейства
982

Прозоро майданчики: як обрати для публічної закупівлі

Знаєте, що для закупівель через Prozorro Market насамперед треба вибрати е-майданчик, але не знаєте як та який обрати? Визначились з е-майданчиком, але не розумієте, як з ним працювати? Досить сумніватися, дізнайтеся правила роботи на майданчиках Prozorro просто зараз.
2497

Prozorro аукціон: як проходить

Пояснимо, що відбувається на кожному етапі аукціону у Prozorro. А також про зміни до Постанови № 1178, які дозволяють проводити відкриті торги без аукціону – у статті
1597

Електронний каталог закупівель: правила використання 2024

За останні два роки закупівлі в електронному каталозі зазнали суттєвих змін. Розглянемо, які умови та особливості використання електронного каталогу у 2024 році. А також — як він працює та в чому його переваги для замовника
4940

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді