Кредит від Польщі на умовах пов’язаної допомоги

Кредит від Польщі планують витратити на облаштування прикордонних пунктів пропуску, закупівлю скануючих систем та дронів.

Результати засідання українсько-польської експертної групи розглянули 05.10.2022 року під час наради Мінреінтеграції та Міністерства фінансів України під головуванням Віце-прем'єр-міністра - Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

Обговорили подальші дії з реалізації інвестпроектів у рамках Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги.

Кредитні кошти планується витратити на розбудову дорожньої інфраструктури на підходах до 5 пунктів пропуску на українсько-польському державному кордоні. А також - на реконструкцію пунктів пропуску «Шегині», «Краківець», «Рава-Руська», засобів митного контролю. Частина коштів піде на закупівлю скануючих систем для Державної митної служби та дронів для Державної прикордонної служби.

«Дякуємо польській стороні за всебічну підтримку, яку ми відчуваємо з першого дня повномасштабного вторгнення рф. Сьогоднішні домовленості - ще один наочний приклад такої підтримки та допомоги. Це дозволить Україні облаштувати свої кордони у відповідності з всіма сучасними стандартами країн ЄС та мати якісний контроль за кордонами. Це ще один внесок у нашу спільну Перемогу, яка вже незабаром», - зазначила Ірина Верещук.

Нагадаємо, що Ірина Верещук є головою міжурядової комісії з Республікою Польща, яка координує діяльність між урядами наших держав в економічній, енергетичній, культурній і інших сферах.

Джерело: офіційний сайт КМУ

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Службова записка на закупівлю

У статті розглянемо, у яких випадках складають службову записку на закупівлю. А також надамо зразок такого документа
10485

Предмет закупівлі: порядок визначення

Щоб успішно провести закупівлю, замовнику насамперед потрібно точно визначити предмет закупівлі. Адже від цього залежить і вибір виду закупівлі, і якість закупленого, і уникнення поділу предмета закупівлі, а відповідно — і проблем. Що має знати закупівельник про порядок визначення предмета закупівлі? Як правильно визначити предмет закупівлі, щоб не наразитися на покарання, роз’яснює експерт
27628

Ремонт автомобіля: визначаємо код ДК

На балансі багатьох замовників для виконання обов’язків є автомобіль – основний засіб, що час від часу потребує технічного обслуговування та ремонту. Часом замовникам важко визначити, за яким кодом ДК потрібно оголосити закупівлю. Розглянемо види поточного ремонту автомобіля та як визначати код ДК для них. Ця стаття стане у нагоді всім замовникам, що утримують автомобілі
9907

Закупівля вогнегасників та їх технічного обслуговування: обираємо код ДК

Щоб дотриматись вимог протипожежної безпеки, замовникам доводиться, зокрема закуповувати первинні засоби пожежогасіння. У консультації з’ясуємо, як обрати відповідний код ДК для закупівлі вогнегасників та їх технічного обслуговування
2834

Оборонні закупівлі в умовах воєнного стану 2024

Закупівлі для потреб оборони відіграють ключову роль у забезпеченні національної безпеки та суверенітету країни. Крім цього оборонні закупівлі відрізняються від «класичних» публічних закупівель. Розберімося у законодавчому регулюванні оборонних закупівель в умовах воєнного стану
1842

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді