Нова методика визначення автоматичних індикаторів ризиків.

Методика визначення автоматичних індикаторів ризиків, їх перелік та порядок застосування зазнали змін.

⚡️ Порушення, які не можна усунути: коли і як обґрунтувати відміну торгів

Нова методика визначення автоматичних індикаторів ризиків.

Нагадаємо, що

  1. Індикатори розраховуються з метою визначення процедур закупівель, що містять ознаки порушень законодавства у сфері публічних закупівель та/або свідчать про ймовірність допущення таких порушень.
  2. Для розрахунку індикаторів ризик-система може використовувати інформацію, що розміщена або оприлюднена у таких джерелах: електронна система закупівель; єдині державні реєстри; бази даних, відкриті для доступу центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державного фінансового контролю.
  3. Індикатори розраховуються протягом проведення процедури закупівлі, укладення договору про закупівлю та його дії.

Наказ Держаудиту № 196 скасовано. З 6 січня діє нова Методика визначення автоматичних індикаторів ризиків, затверджена наказом Мінфіну № 647.

Змінився і перелік автоматичних індикаторів ризиків.

Тож будьте уважними, бо за скоєні помилки в процесі закупівлі, ви автоматично підпадаєте у високий, помірний, або низький ранг ризику, що може вплинути на процес закупівлі в цілому.

Слідкуйте за нашими новинами, як тільки документ з’явиться в офіційних джерелах, ми обов’язково вас ознайомимо з повним текстом.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Замовники публічних закупівель: як визначити категорію

Кожен, хто займається публічними закупівлями або планує розпочати кар’єру в цій сфері, має чітко розуміти, хто є замовниками в державних закупівлях. Зокрема тому, що різні категорії замовників мають вартісні межі в закупівлях. Тож такі замовники в держзакупівлях, з’ясуймо у статті
3521

Навчання з публічних закупівель 2024

Навчання уповноважених осіб у сфері публічних закупівель особливо затребуване у 2024 році. Законодавство під час воєнного стану зазнає змін чи не щомісяця, а відповідальність все ж така висока, штрафи «кусючі». Щоб підвищити свою кваліфікацію закупівельника та уникнути «грошових покарань», оберіть онлайн навчання з публічних закупівель, що найбільше відповідає вашим вимогам. Які є варіанти – розповідаємо
20199

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді