Нова методика визначення автоматичних індикаторів ризиків.

Методика визначення автоматичних індикаторів ризиків, їх перелік та порядок застосування зазнали змін.

⚡️ Порушення, які не можна усунути: коли і як обґрунтувати відміну торгів

Нова методика визначення автоматичних індикаторів ризиків.

Нагадаємо, що

  1. Індикатори розраховуються з метою визначення процедур закупівель, що містять ознаки порушень законодавства у сфері публічних закупівель та/або свідчать про ймовірність допущення таких порушень.
  2. Для розрахунку індикаторів ризик-система може використовувати інформацію, що розміщена або оприлюднена у таких джерелах: електронна система закупівель; єдині державні реєстри; бази даних, відкриті для доступу центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державного фінансового контролю.
  3. Індикатори розраховуються протягом проведення процедури закупівлі, укладення договору про закупівлю та його дії.

Наказ Держаудиту № 196 скасовано. З 6 січня діє нова Методика визначення автоматичних індикаторів ризиків, затверджена наказом Мінфіну № 647.

Змінився і перелік автоматичних індикаторів ризиків.

Тож будьте уважними, бо за скоєні помилки в процесі закупівлі, ви автоматично підпадаєте у високий, помірний, або низький ранг ризику, що може вплинути на процес закупівлі в цілому.

Слідкуйте за нашими новинами, як тільки документ з’явиться в офіційних джерелах, ми обов’язково вас ознайомимо з повним текстом.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про обгрунтування підстави для здійснення закупівлі

Щоб закупити за прямим договором на підставі пункту 13, потрібно оформити обґрунтування підстави для закупівлі за цим пунктом у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа. Скачайте зразок від експертів системи «Експертус Держзакупівлі»
51

Відпустка уповноваженої особи із закупівель: як працювати в ЕСЗ та організувати роботу

Уповноважена особа зібралась на відпочинок, а закупівля ще не завершена? Про такий розвиток подій замовник має потурбуватись заздалегідь. Дізнайтеся також, чи може УО у воєнний час піти у відпустку. Пояснимо обмеження та додаткові можливості, що визначає законодавство для відпусток під час війни
11240

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді