Організація закупівлі харчування в закладах освіти та відпочинку у 2021 році
Вони стосуються технічних вимог до продуктів та готових страв, а також кваліфікаційних критеріїв, які замовники мають використовувати під час оголошення закупівель. Розробку рекомендацій підтримав швейцарсько-український проєкт DECIDE “Децентралізація для розвитку демократичної освіти".
Наприкінці березня Кабмін затвердив нові норми харчування у закладах освіти, згідно з якими кількість цукру та хліба у стравах має суттєво знизитися, а овочів, фруктів та м’яса — зрости. Зміни запроваджуються з 1 вересня 2021 року.
Це означає, що закупівлі продуктів харчування та послуг кейтерингу для шкіл, дитячих садочків, інтернатів і т.д. мають кардинально змінитися.
Але аби реформа харчування відбулась, а діти змогли їсти здорову і смачну їжу, управління та закладам освіти необхідно відповідально поставитись до своїх закупівель.
За матеріалами Prozorro
УВАГА!
Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.