Президент Зеленський підписав закон про закупівельні зміни

Глава держави підписав закон про зміни до публічних закупівель (законопроєкт 5309). Які зміни до закупівельного законодавства вніс новий нормативний акт?

Три запитання закупівельнику для самоперевірки

Закон про закупівельні зміни підписано Президентом

Відповідно до тексту Закону тепер бізнес під час оскарження закупівель до АМКУ має надавати докази порушень їхніх прав і інтересів. Така норма фактично дозволить АМКУ на власний розсуд обирати, які скарги розглядати.

Крім того Закон дозволяє проводити закупівлі до Дня Незалежності України за переговорною процедурою.

По-третє, документ виводить з-під дії Закону будівництво Великої кільцевої дороги навколо Києва. Вартість проєкту щодо спорудження лише південного півкільця — Київської обхідної дороги (КОД), наразі оцінюють у 85 мільярдів гривень.

За матеріалами Dozorro

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Зміни у реєстрації договору в Казначействі

Пояснюємо, які зміни внесли до порядку реєстрації зобов’язань в органах Казначейства та як після змін зареєструвати зобов’язання за укладеними договорами
30373

Головне у жовтні для закупівельника

Почніть перші закупівлі 2025 року разом з Експертус Держзакупівлі! В огляді — найважливіше, що маєте врахувати у жовтні. Це рішення робочих ситуацій, форми, зразки, довідники, відеороз’яснення — усе, що знадобиться закупівельнику у щоденній роботі. Тривалі відключення світла вплинули на звичні режими роботи. Залишайтеся з нами навіть під час вимкнення — підкажемо, як користуватися Системою зі смартфону та переглядати корисну інформацію у будь-який час
83

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді