“Ковідну” процедуру закупівель можуть скасувати: новий законопроєкт

Верховна Рада відправила на доопрацювання законопроєкт щодо скасування “коронавірусної процедури” закупівель.
Якими документами керуватися для закупівлі з COVID-19
“Ковідну” процедуру закупівель можуть скасувати: новий законопроєкт

Верховна Рада повернула комітету для перепідготовки законопроект № 3715 про внесення змін до розділу X “Прикінцеві і перехідні положення” Закону про публічні закупівлі.

Даний документ пропонував виключити можливості здійснення закупівель без використання Prozorro, шляхом ліквідації так званої «ковідної процедури», яка не передбачає конкурентні торги, а лише звітування за фактично придбаний товар, роботи чи послуги.

Як зазначено в пояснювальній записці до проєкту, прийняття проекту закону дозволить здійснювати закупівлю товарів, роботи чи послуги, що необхідні для боротьби з COVID – 19 через електрону систему закупівель, що зменшить корупційні ризики.

За матеріалами Dozorro

“Ковідну” процедуру закупівель можуть скасувати: новий законопроєкт
ТЕТЯНА РУДЕНКО,адвокат, координаторка з моніторингу медичних закупівель Transparency International Ukraine
На скільки можна закуповувати? Що і як? Навіщо постійно перевіряти нормативно-правові акти? Як уникнути проблем із товарами, звільненими від оподаткування ПДВ? Які порушення можливі під час оприлюднення інформації? Як розрахувати потребу на 2021-й?

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Головне у вересні для закупівельника

Почніть осінь разом з Експертус Держзакупівлі! В огляді — найважливіше, що маєте врахувати у вересні. Це рішення робочих ситуацій, форми, зразки, довідники, відеороз’яснення — усе, що знадобиться закупівельнику у щоденній роботі. Стежте за оновленнями і листами від Системи, щоб не пропустити важливе. Залишайтеся з нами навіть під час відключення — у смартфоні переглядайте корисну інформацію в Системі у будь-який час
318

Закупівлі у постачальника зі статусом дефолтний

Дефолтний статус постачальника електричної енергії ➤ Закупівлі електроенергії у постачальника дефолтний ➤ постачальник статусу «Дефолтний» ➤ список постачальників, яким присвоєно статус «дефолтний»
833

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді