“Ковідну” процедуру закупівель можуть скасувати: новий законопроєкт

Верховна Рада відправила на доопрацювання законопроєкт щодо скасування “коронавірусної процедури” закупівель.
Якими документами керуватися для закупівлі з COVID-19
“Ковідну” процедуру закупівель можуть скасувати: новий законопроєкт

Верховна Рада повернула комітету для перепідготовки законопроект № 3715 про внесення змін до розділу X “Прикінцеві і перехідні положення” Закону про публічні закупівлі.

Даний документ пропонував виключити можливості здійснення закупівель без використання Prozorro, шляхом ліквідації так званої «ковідної процедури», яка не передбачає конкурентні торги, а лише звітування за фактично придбаний товар, роботи чи послуги.

Як зазначено в пояснювальній записці до проєкту, прийняття проекту закону дозволить здійснювати закупівлю товарів, роботи чи послуги, що необхідні для боротьби з COVID – 19 через електрону систему закупівель, що зменшить корупційні ризики.

За матеріалами Dozorro

“Ковідну” процедуру закупівель можуть скасувати: новий законопроєкт
ТЕТЯНА РУДЕНКО,адвокат, координаторка з моніторингу медичних закупівель Transparency International Ukraine
На скільки можна закуповувати? Що і як? Навіщо постійно перевіряти нормативно-правові акти? Як уникнути проблем із товарами, звільненими від оподаткування ПДВ? Які порушення можливі під час оприлюднення інформації? Як розрахувати потребу на 2021-й?

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про обгрунтування підстави для здійснення закупівлі

Щоб закупити за прямим договором на підставі пункту 13, потрібно оформити обґрунтування підстави для закупівлі за цим пунктом у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа. Скачайте зразок від експертів системи «Експертус Держзакупівлі»
51

Запит пропозицій постачальників (запит ціни пропозицій) 2024

Запит пропозицій постачальників замовники вже давно використовують як альтернативу відкритим торгам для закупівлі товарів. За яких умов можна використовувати запит пропозицій постачальників та як діяти на кожному етапі такої закупівлі — розбираємо
24666

Перелік локалізованих товарів

Замовник закуповує товари, перелік яких визначений підпунктом 2 пункту 6-1 розділу X «Прикінцевих положень» Закону № 922, виключно якщо їх ступінь локалізації виробництва у 2024 році дорівнює чи перевищує 20%. Дізнайтеся, які товари належать до переліку
174

Прямий договір: як провести закупівлю без порушень

У яких випадках сьогодні можна укладати прямий договір за Особливостями? Коли звіт про договір про закупівлю, укладений без використання ЕСЗ, публікувати обов'язково, а коли — ні? Детально у статті
63852

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді