Мінфін пояснив, за якими видатками відшкодовувати комунальному підприємству різницю між цінами та тарифами

Мінфін нагадав, що бюджетне законодавство не передбачає окремого напряму проведення видатків органами місцевого самоврядування на відшкодування різниці в тарифах.

Мінфін пояснив, за якими видатками відшкодовувати комунальному підприємству різницю між цінами та тарифами

Отримайте акційну пропопозицію ✔️0 800 21 12 20✔️

Однак у місцевих бюджетах можуть передбачати кошти на інші програми, пов'язані з виконанням власних повноважень, затверджені місцевою радою за законом (п. 21 ч. 1 ст. 91 БК).

До власних (самоврядних) повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад віднесено встановлення в порядку і межах, визначених законодавством:

    Щоб відобразити видатки місцевих бюджетів на виконання бюджетних програм головного розпорядника коштів, які він виконуватиме у бюджетному періоді відповідно до наданих йому повноважень, використовують Типову програмну класифікацію видатків та кредитування місцевого бюджету, затверджену наказом Мінфіну від 20.09.2017 № 793 (далі – ТПКВК МБ).

    Видатки на відшкодування різниці між встановленим розміром цін/тарифів на житлово-комунальні послуги та економічно обґрунтованими витратами на виробництво цих послуг відображають за кодом 6071 «Відшкодування різниці між розміром ціни (тарифу) на житлово-комунальні послуги, що затверджувалися або погоджувалися рішенням місцевого органу виконавчої влади та органу місцевого самоврядування, та розміром економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво (надання)», який передбачає ТПКВК МБ.

    Джерело: лист Мінфіну від 29.04.2022 № 47030-09/259-ЗПІ/212

    Боротьба триває, і наш обов'язок щодня на максимум працювати в тилу.
    Підтримувати Україну за будь-яких обставин, бо тільки разом — ми сила.
    Для вас є підтримка від редакції — до 6-ти місяців безплатного доступу до електронного журналу "Держзакупівлі", а також до

    експертно-правової системи «Експертус Держзакупівлі»

    Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з особистим менеджером, телефонуйте ⭐️0 800 21 12 20⭐️(дзвінки безплатні).
    Будьмо на зв’язку щодня!

    Статичний блок для новин

    Статті за темою

    Усі статті за темою

    Навчання для учасників «Як взяти участь і перемогти в публічній закупівлі у Prozorro»

    ✔️Ґрунтовні лекції, що поєднують законодавчу базу та експертні висновки ✔️ Навчання у зручному онлайн-форматі ✔️ Відеопояснення від провідних експертів ✔️ Сертифікат про підвищення кваліфікації від Юридичного університету Ярослава Мудрого
    223

    Моніторинг закупівель 2024

    Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
    4210

    Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

    Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
    176

    Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

    Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
    4009

    Гарячі запитання

    Усі питання і відповіді