Розширені винятки! Які особи, пов’язані з рф, можуть у час війни виконувати зобов'язання

КМУ передбачив винятки до установленого мораторію (заборони) на виконання грошових та інших зобов’язань, кредиторами (стягувачами) за якими є рф або особи, пов’язані з державою-агресором.

Розширені винятки! Які особи, пов’язані з рф, можуть у час війни виконувати зобов'язання

Зважайте, що наразі, щоб забезпечити захист національних інтересів за майбутніми позовами держави України у зв’язку з військовою агресією рф діє мораторій (заборона) на виконання, у т. ч. в примусовому порядку, грошових та інших зобов’язань, кредиторами (стягувачами) за якими є рф або такі особи:

  • громадяни рф, крім тих, що проживають на території України на законних підставах;
  • юрособи, створені та зареєстровані відповідно до законодавства рф;
  • юрособи, створені та зареєстровані відповідно до законодавства України, кінцевим бенефіціарним власником, членом або учасником (акціонером), що має частку в статутному капіталі 10% і більше, якої є рф, громадянин рф, крім того, що проживає на території України на законних підставах, або юрособа, створена та зареєстрована відповідно до законодавства рф.

    Змінилися також ознаки юросіб, утворених та зареєстрованих відповідно до законодавства України, до яких це обмеження не застосовують.

    Тепер до таких юросіб відносять ►►►


    Джерело: постанова КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо діяльності нотаріусів та функціонування єдиних та державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції, в умовах воєнного стану» від 19.04.2022 № 480

    Боротьба триває, і наш обов'язок щодня на максимум працювати в тилу.
    Підтримувати Україну за будь-яких обставин, бо тільки разом — ми сила.
    Для вас є підтримка від редакції — до 6-ти місяців безплатного доступу до електронного журналу "Держзакупівлі", а також до

    експертно-правової системи «Експертус Держзакупівлі»

    Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з особистим менеджером, телефонуйте ⭐️0 800 21 12 20⭐️(дзвінки безплатні).
    Будьмо на зв’язку щодня!

    Статичний блок для новин

    Статті за темою

    Усі статті за темою

    Моніторинг закупівель 2024

    Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
    4177

    Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

    Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
    27

    Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

    Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
    3995

    Гарячі запитання

    Усі питання і відповіді