Мінфін роз’яснив, як організувати внутрішній аудит у період воєнного стану

Мінфін роз’яснив, як організувати внутрішній аудит у період воєнного стану

Закупівля робіт у воєнний час: як підготуватися

Мінфін наголосив, що нормативно-правові акти з питань внутрішнього аудиту не встановлюють обмежень щодо дистанційного (камерального) проведення внутрішніх аудитів, а також інших необхідних управлінських рішень, які би забезпечували діяльність підрозділу внутрішнього аудиту в умовах режиму воєнного стану.

Керівник підрозділу внутрішнього аудиту з огляду на поточні умови, які спричинені воєнним станом, має переглянути внутрішні документи з питань внутрішнього аудиту. З потреби він готує зміни до таких документів, що ураховують особливості діяльності держоргану.

Також керівнику підрозділу внутрішнього аудиту варто визначити, чи є можливість проведення внутрішніх аудитів зокрема, дистанційного або камерального, якщо є доступ до документів, інформації та баз даних, необхідних для внутрішніх аудитів.

Якщо керівник держоргану вирішить залучити керівника та/або працівників підрозділу внутрішнього аудиту до консультаційної діяльності, наприклад із надання методологічної допомоги, дорадчої участі у робочих групах/комісіях, він має вжити заходи, аби обмежити негативний вплив на їх незалежність та об'єктивність, а також врахувати кваліфікаційну спроможність підрозділу внутрішнього аудиту та можливий вплив на безпосереднє проведення внутрішніх аудитів.

Джерело: лист Мінфіну«Про надання роз'яснення» від 20.03.2022 № 33020-07-5/6432

Боротьба триває, і наш обов'язок щодня на максимум працювати в тилу.
Підтримувати Україну за будь-яких обставин, бо тільки разом — ми сила.
Для вас є підтримка від редакції — до 6-ти місяців безплатного доступу до електронного журналу "Держзакупівлі", а також до

експертно-правової системи «Експертус Держзакупівлі»

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з особистим менеджером, телефонуйте ⭐️0 800 21 12 20⭐️(дзвінки безплатні).
Будьмо на зв’язку щодня!

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Навчання для учасників «Як взяти участь і перемогти в публічній закупівлі у Prozorro»

✔️Ґрунтовні лекції, що поєднують законодавчу базу та експертні висновки ✔️ Навчання у зручному онлайн-форматі ✔️ Відеопояснення від провідних експертів ✔️ Сертифікат про підвищення кваліфікації від Юридичного університету Ярослава Мудрого
224

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4212

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
4010

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
180

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді