Закупівлі шкільного харчування: 3 головних аспекти

Державні уповноважені Антимонопольного комітету провели вебінар «Шкільне харчування: як уникати оскарження закупівель». Вони зосередили увагу на трьох основних аспектах.

Предмет закупівлі товарів, робіт, послуг: як визначати

Закупівлі шкільного харчування: 3 головних аспекти

Зокрема:

1) Процесуальний аспект. Так, з вступом в дію нової редакції Закону про публічні закупівлі Замовники та учасники процедури закупівлі протягом трьох робочих днів з дня отримання запиту повинні надіслати в електронному вигляді органу оскарження відповідні інформацію, документи та матеріали щодо проведення процедур закупівель. Тобто, вся інформація, якою сторони обгрунтовують свою позицію має бути подана до органу оскарження заздалегідь через систему Prozorro.

2) Якісна тендерна документація є однією з передумов успішного проведення тендеру. З одного боку, Документація не повинна містити дискримінаційних умов та надмірних вимог, одночасно замовник повинен встановити такі вимоги, які дозволять обрати добросовісного постачальника якісних послуг, за оптимальною вартістю.

Державні уповноважені АМКУ наголосили, що будь-які умови для участі у тендерних процедурах повинні бути обмежені тими, які є суттєвими для гарантування можливості фірми виконати умови контракту, щодо якого проводиться тендер.

3) Розгляд пропозицій та типових помилок, які допускають замовники у цьому процесі з конкретними прикладами порушень. Так, однією з найбільш поширених помилок замовників на цьому етапі є відхилення пропозицій одних учасників через невідповідність вимогам документації і одночасний акцепт пропозицій інших учасників, незважаючи на наявні в пропозиціях недоліки.

За матеріалами АМКУ

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Капітальний чи поточний ремонт: як не помилитися під час закупівлі

У замовника є перелік потрібних йому робіт для утримання будівлі в належному стані, серед них і ремонт даху і заміна плитки і укріплення стін. Як його визначити ці роботи є поточним ремонтом чи капітальним?
94

Поточний ремонт: код ДК і предмет закупівлі

Визначити код ДК поточного ремонту — складне завдання як для новачків, так і для досвідчених закупівельників. Щоб зробити все правильно, окрім закупівельного, потрібно знати ще й законодавство у сфері будівництва. Як проходить закупівля послуг з поточного ремонту, як визначити код ДК і предмет закупівлі, дізнайтеся зі статті
44184

Перелік локалізованих товарів

Замовник закуповує товари, перелік яких визначений підпунктом 2 пункту 6-1 розділу X «Прикінцевих положень» Закону № 922, виключно якщо їх ступінь локалізації виробництва у 2024 році дорівнює чи перевищує 20%. Дізнайтеся, які товари належать до переліку
174

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді