Що врахувати, коли закуповуєте електроенергію під час війни в Україні

Що врахувати, коли закуповуєте електроенергію під час війни в Україні

Для того щоб в умовах воєнного стану врегулювати ситуацію на ринку електроенергії, Міненергетики видало наказ «Щодо проведення розрахунків на ринку електричної енергії» від 04.03.2022 № 104.

Документ встановлює, що тимчасово на період дії воєнного стану в Україні та впродовж 30 днів після завершення воєнного стану споживачів електроенергії переводять на постачання до електропостачальника, на якого покладені спеціальні обов’язки постачальника універсальних послуг. Ідеться про тих споживачів електроенергії, які станом на 01.03.2022 не перебували на постачанні постачальником «останньої надії» та яким припиняє постачати електроенергію поточний постачальник.

Що врахувати, коли закуповуєте електроенергію під час війни в Україні

БЕЗПЛАТНИЙ ДОСТУП ДО ЖУРНАЛУ "ДЕРЖЗАКУПІВЛІ"

Електропостачальник, на якого покладені спеціальні обов’язки постачальника універсальних послуг, постачатиме електроенергію таким споживачам:

  • з дня, наступного за днем, коли припинив постачання попередній постачальник;
  • за ціною, встановленою на рівні ціни універсальної послуги для малих не побутових споживачів (незалежно від величини договірної потужності їх електроустановок).

    На постачальника універсальних послуг споживача переводитиме оператор системи розподілу він змінюватиме записи в реєстрах точок комерційного обліку постачальників.

    Зважте, що ці норми не поширюються на споживачів електроенергії, яким станом на 01.03.2022 електроенергію постачав постачальник «останньої надії».

    Джерело: наказ Міненергетики «Щодо проведення розрахунків на ринку електричної енергії» від 04.03.2022 № 104

    Статичний блок для новин

    Статті за темою

    Усі статті за темою

    Поточний ремонт: код ДК і предмет закупівлі

    Визначити код ДК поточного ремонту — складне завдання як для новачків, так і для досвідчених закупівельників. Щоб зробити все правильно, окрім закупівельного, потрібно знати ще й законодавство у сфері будівництва. Як проходить закупівля послуг з поточного ремонту, як визначити код ДК і предмет закупівлі, дізнайтеся зі статті
    44176

    Нагальна потреба у здійсненні закупівлі з урахування Особливостей № 1178

    Коли виникає необхідність в терміновій закупівлі, яку неможливо було спланувати, маєте обґрунтувати нагальну потребу. Як зробити це правильно, щоб уникнути штрафів, роз’яснюємо у статті
    9482

    Службова записка на закупівлю

    У статті розглянемо, у яких випадках складають службову записку на закупівлю. А також надамо зразок такого документа
    6715

    Код ДК Будівельні матеріали: як обрати

    На перший погляд здається, ніби кожен знає, що таке будівельні матеріали. Насправді ж під час будівництва використовують так багато матеріалів, що навіть досвідченому закупівельнику легко заплутатися в кодах Єдиного закупівельного словника. Щоб вам було простіше шукати необхідне, пояснимо, як згруповані будівельні матеріали в ДК 021:2015
    9291

    Як визначити предмет закупівлі для лікарських засобів

    Якщо ви проводите закупівлі ліків, маєте обов’язково врахувати, що предмет закупівлі лікарських засобів визначається не за четвертою цифрою й не так, як для медичних виробів. Як правильно діяти, щоб не порушити вимог законодавства — у статті
    6901

    Гарячі запитання

    Усі питання і відповіді