Що врахувати під час закупівель у період воєнного стану

Що врахувати під час закупівель у період воєнного стану

З огляду на неодноразові зміни у Постанові № 169 Мінекономіки закцентувало увагу на головному (лист від 09.03.2022 № 3304-04/9472-06).

  1. На період воєнного стану в Україні замовники під час закупівель товарів, робіт і послуг, вартість яких дорівнює або перевищує 50 тис. грн, мають керуватися порядком, установленим у Постанові № 169.
  2. Процедури закупівель та спрощені закупівлі, визначені у Законі № 922, застосовувати не потрібно.
  3. Із 05.03.2022 переліки та обсяги таких закупівель товарів, робіт і послуг визначають своїм рішенням замовники, що проводять такі закупівлі.
  4. Під час закупівель, передбачених у Постанові № 169, замовники дотримують принципів публічних закупівель, які визначені у статті 5 Закону № 922.
  5. Закупівлі, передбачені у Постанові № 169, не включають до річного плану закупівель.
  6. За результатами таких закупівель не пізніше ніж через 20 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях замовник оприлюднює в ЕСЗ:
    звіт про договір про закупівлю, укладений без використання ЕСЗ;
    договір про закупівлю та всі додатки до нього.

Що врахувати під час закупівель у період воєнного стану

БЕЗПЛАТНИЙ ДОСТУП ДО ЖУРНАЛУ "ДЕРЖЗАКУПІВЛІ"


Замовник не оприлюднює інформацію про таку закупівлю, якщо договори містять інформацію з обмеженим доступом.

    Статичний блок для новин

    Статті за темою

    Усі статті за темою

    🔥 Нові зміни в Особливостях №1178 та переліку локалізації: що планує Мінекономіки

    До постійних змін закупівельного законодавства щоразу важко адаптуватися. Наразі Мінекономіки напрацювало нову низку змін до Особливостей. На що чекати — дізнайтеся з перших вуст від заступника директора департаменту публічних закупівель, конкурентної політики та гуманітарної сфери Мінекономіки
    2932

    Головне у червні для закупівельника

    В огляді — найважливіше, що маєте врахувати у червні. Це консультації, зразки, довідники, відеороз’яснення, коментарі останніх змін — усе, що знадобиться закупівельнику у щоденній роботі
    257

    Головне у травні для закупівельника 2024

    В огляді — консультації, зразки, довідники, відеороз’яснення, коментарі останніх змін — усе, що знадобиться закупівельнику у травні. Цього місяця зверніть увагу на умови закупівлі додаткових робіт, вимоги, якими перевіряти учасника після оновлень в Особливостях, та зміни, які внесли до порядку реєстрації зобов’язань в органах Казначейства
    1365

    Гарячі запитання

    Усі питання і відповіді