Як медзаклади забезпечують гуманітарною допомогою під час війни

Як медзаклади забезпечують гуманітарною допомогою під час війни

Докладніше ►►►

Міністерство охорони здоров’я та ДП «Медзакупівлі України» разом з державними органами і волонтерами координує питання надання гуманітарної допомоги, зокрема товарів медичного призначення, для українців.

«У цей непростий час ми робимо все можливо, аби кожен медичний заклад отримав товари, які потребує у найкоротший термін задля порятунку людського життя. Ці товари прийматимуться як гуманітарна допомога, а також можуть закуповуватися за кошти благодійних фондів та волонтерів. Зараз такі ініціативи — надважливі. Підтримуймо кожного українського медика», — закликав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко

Наразі допомогу надають двома шляхами.

1. Допомога власне медичними засобами

Станом на 4 березня підтвердили або доставили товари із дев’яти країн. Окрім того, до них приєдналися понад 10 українських виробників, які безоплатно надали наявні на складах товари на запити лікарень, ТРО різних районів, Нацгвардії, волонтерських ініціатив тощо.

УВАГА! Якщо вам потрібна допомога із медвиробами чи препаратами, напишіть на пошту [email protected].

2. Фінансова допомога

Благодійна організація «100% життя» відкрила спеціальні рахунки, на які збирає кошти, у т. ч. для закупівель товарів. Також іде робота з індивідуальними благодійниками та бізнесом.

ДО ВІДОМА! Реквізити для перерахування в гривні та інших валютах доступні на сайті. Реквізити інших фондів, що займаються допомогою медикам та військовим можна знайти за посиланням.

Загалом вже отримали донацій на 3 млн грн. На 2 млн грн уже закупили ліки для Одеської області у співпраці з фондом «Корпорація монстрів», препарати та медичні товари для Київської міської лікарні швидкої допомоги та лікарень Харкова за підтримки фонду Whitepay та Червоного Хреста.

Фінансові донації використовуватимуть для закупівлі тих товарів, які неможливо отримати як гуманітарну допомогу. Медичні товари доставлятимуть до лікарень по всій Україні, у т. ч. до гарячих точок за найменшої можливості.

Джерело: офіційний сайт МОЗ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Недостовірна інформація у тендерній пропозиції: як діяти замовнику

Особливості передбачають право замовника відхилити учасника/переможця, тендерна пропозиція якого містить недостовірну інформацію. Пояснимо, яка недостовірна інформація є суттєвою для визначення результатів торгів та як її підтвердити
1476

Вартість участі у закупівлі

Участь у публічних закупівлях пов'язана з різними витратами, які можуть виявитися значущими для учасників. У цій статті ми розглянемо, які витрати можуть понести учасники, включаючи вартість подання тендерної пропозиції та вартість оскарження в АМКУ. Розуміння цих факторів допоможе більш точно оцінювати свої можливості та готуватись до тендерних процедур з максимальною ефективністю
29

Капітальний чи поточний ремонт: як не помилитися під час закупівлі

У замовника є перелік потрібних йому робіт для утримання будівлі в належному стані, серед них і ремонт даху і заміна плитки і укріплення стін. Як його визначити ці роботи є поточним ремонтом чи капітальним?
96

Наказ про обгрунтування підстави для здійснення закупівлі

Щоб закупити за прямим договором на підставі пункту 13, потрібно оформити обґрунтування підстави для закупівлі за цим пунктом у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа. Скачайте зразок від експертів системи «Експертус Держзакупівлі»
52

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді