На своєму брифінгу прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про те, що Уряд суттєво розширив перелік товарів критичного імпорту, до списку також включили низку товарів військового призначення.
Як розрахувати строк початку закупівлі

Перелік поповнили м'ясо, молоко, молочні продукти, овочі, горіхи, кава, чай, зернові культури, пшеничне борошно, соки, жири та олії, цукор та кондитерські вироби.
Створено координаційний центр із забезпечення продовольчими продуктами, ліками, питною водою, паливом, який буде працювати цілодобово для забезпечення постраждалих від війни міст та регіонів усім необхідним.
На час воєнного стану спрощується процедура закупівлі продуктів та послуг для потреб армії, оборони України, забезпечення життєдіяльності населення та функціонування держави. Такі закупівлі будуть здійснюватися за рішенням керівника замовника або органа управління держмайном.
Джерело: Офіційний канал Офісу Президента України в Telegram
УВАГА!
Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на розсилку від порталу «Держзакупівлі» та читайте важливі новини першими.
Підсумовуємо законодавчі нововведення вересня. Переконайтеся, що нічого не пропустили!
У статті розглянемо загальні умови закупівель за Національною програмою інформатизації. Дізнайтеся, коли публікувати повідомлення про укладений договір та як провести закупівлю до 500 тисяч гривень
У статті — порядок погодження договорів з Мінцифри за Національною програмою інформатизації
Як правильно організувати закупівлю теплової енергії? За яким кодом ДК її закуповувати? Чи зобов’язаний замовник укладати саме типовий договір про закупівлю теплоенергії? Чи правомірно вносити зміни до такого договору? Ключові аспекти, які повинен знати замовник під час підготовки та підписання договору про закупівлю теплової енергії за державні кошти — у статті
Закупівлі комунальних послуг складають значну частину витрат замовників. Для їх проведення необхідно коректно визначити предмет закупівлі та відповідний код економічної класифікації видатків (КЕКВ). Детальніше про це — у статті