Держказначейство розпочинає процес з оцінювання корупційних ризиків

Головою Державної казначейської служби України (далі – Казначейство) прийнято рішення про проведення оцінки корупційних ризиків у діяльності Казначейства, наказ Казначейства від 16.12.2021 №371, яка здійснюватиметься комісією з оцінки корупційних ризиків та моніторингу виконання антикорупційної програми Державної казначейської служби України.

7 кроків до вдалого річного плану закупівель на 2022 рік

Держказначейство розпочинає процес з оцінювання корупційних ризиків

Формування Комісії та її робота здійснюється на підставі Закону України «Про запобігання корупції»; Методології оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів влади, затвердженої рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 02.12.2016 № 126, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 28.12.2016 за № 1718/29848; Методичних рекомендацій щодо підготовки антикорупційних програм органів влади, затверджених рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 19.01.2017 № 31 (із змінами); Порядку підготовки, подання антикорупційних програм на погодження до Національного агентства з питань запобігання корупції та здійснення їх погодження, затвердженого рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 08.12.2017 № 1379 (із змінами), зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 22.01.2018 за № 87/31539.

Відповідно до Положення про Державну казначейську службу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.04.2015 № 215 (із змінами), Казначейство є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра фінансів України і який реалізує державну політику у сферах казначейського обслуговування бюджетних коштів, коштів клієнтів відповідно до законодавства, бухгалтерського обліку виконання бюджетів.

Основними завданнями Казначейства є: реалізація державної політики у сферах казначейського обслуговування бюджетних коштів, коштів клієнтів відповідно до законодавства, бухгалтерського обліку виконання бюджетів; внесення на розгляд Міністра фінансів України пропозицій щодо забезпечення формування державної політики у зазначених сферах.

Для забезпечення прозорості і відкритості процесу підготовки антикорупційної програми Казначейства, з метою залучення до здійснення усіх заходів та дій під час її підготовки представників громадськості та експертів, які володіють як теоретичними, так і практичними знаннями про особливості роботи органу, та мають досвід роботи у сфері його діяльності, пропонуємо вказаним вище особам долучитись до процесу оцінки корупційних ризиків та прийняти участь в роботі Комісії.

Пропозиції щодо кандидатур на включення до складу Комісії або перелік питань, які потребують розгляду Комісією в ході оцінки корупційних ризиків, просимо надати до 30.12.2021 на поштову адресу: 01601, м. Київ, вул. Бастіонна, 6, Державна казначейська служба України, Сектор з питань запобігання та виявлення корупції, або на електронні скриньки: [email protected], [email protected]

Персональний склад Комісії буде оприлюднений на вебпорталі Казначейства.

Джерело: Державна казначейська служба України



УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на розсилку від порталу «Держзакупівлі» та читайте важливі новини першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Капітальний чи поточний ремонт: як не помилитися під час закупівлі

У замовника є перелік потрібних йому робіт для утримання будівлі в належному стані, серед них і ремонт даху і заміна плитки і укріплення стін. Як його визначити ці роботи є поточним ремонтом чи капітальним?
90

Поточний ремонт: код ДК і предмет закупівлі

Визначити код ДК поточного ремонту — складне завдання як для новачків, так і для досвідчених закупівельників. Щоб зробити все правильно, окрім закупівельного, потрібно знати ще й законодавство у сфері будівництва. Як проходить закупівля послуг з поточного ремонту, як визначити код ДК і предмет закупівлі, дізнайтеся зі статті
44178

Перелік локалізованих товарів

Замовник закуповує товари, перелік яких визначений підпунктом 2 пункту 6-1 розділу X «Прикінцевих положень» Закону № 922, виключно якщо їх ступінь локалізації виробництва у 2024 році дорівнює чи перевищує 20%. Дізнайтеся, які товари належать до переліку
173

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді