Як зареєструватися на Прозорро

UA RU
Як зареєструватися на Рrozorro? Для роботи і постачальнику, і замовнику публічних закупівель необхідно пройти реєстрацію на сайті Прозоро та створити особистий кабінет. Але є перепони. З нашими підказками від експерта все пройде швидко.

 

ВЕБІНАР "Спрощена закупівля в умовах нових змін до Постанови 169"

Реєстрація учасників та замовників на Прозорро

ВЗЯТИ УЧАСТЬ БЕЗПЛАТНО ✔️

 

 

Особливість сайту prozorro.gov.ua — відсутність функції реєстрації. Замовники та учасники закупівель мають створювати облікові записи на електронних майданчиках, що приєднані до системи. У цих кабінетах вони й виконують усі дії. Пояснимо, як зареєструватися на сайті Прозоро постачальникам та замовникам, на що звернути особливу увагу.

☝️ Як описати технічні характеристики предмета закупівлі: ґайд для закупівельника

Реєстрація на Прозоро учасника

Покрокова інструкція з реєстрації в Прозоро буде корисна для постачальників, які планують почати роботу у системі.

Головний принцип роботи системі Prozorro полягає у тому, що інформація про публічні закупівлі знаходиться у вільному та відкритому доступі. Про це свідчить навіть сама назва системи «Прозорро», тобто «прозора».

Однак для того, щоб постачати державі свої товари, роботи й послуги, учаснику закупівель необхідно пройти процедуру реєстрації. Тільки після створення особистого кабінету постачальник матиме можливість:

  • ставити замовникам питання, висувати вимоги стосовно усунення порушень;
  • подавати пропозиції;
  • оскаржувати закупівельні процедури та ін.

 

Де потрібно реєструватися в системі Рrozorro

Система Прозорро працює безперервно: кожного дня й цілодобово. Єдиний виняток — періодичні заплановані профілактичні роботи та позапланові технічні перерви.

До складу системи Prozorro входять Центральна база даних й акредитовані електронні майданчики.

 

Структура системи Прозорро

Що являє собою Майданчик? Це частина Прозорро, через яку ви працюєте у системі, тобто берете участь у закупівлях, взаємодієте із замовниками, оприлюднюєте пропозиції на участь тощо. Ваш особистий кабінет розташовується на тому майданчику, де ви реєструвалися.

А ось інформація, яку ви публікуєте у цьому кабінеті, стає доступна на сайті prozorro.gov.ua та на всіх інших платформах.

Майданчик для роботи має відповідати вашим вимогам та уподобанням. Обравши підхожу платформу, підпишіть із нею договір. Реєстрація відбувається безкоштовно або за мінімальну вартість.

 

Як обирати майданчик на Прозорро

Ознайомитися з актуальним переліком акредитованих платформ (майданчиків) можна на сайті Прозорро за посиланням.

Щоб приєднатися до системи Prozorro, кожен майданчик проходить тестування, після чого отримує акредитацію від ДП “Прозорро”. Існує 4 рівні акредитації.

Для постачальника підходять рівні акредитації 2 та 4, тому як наявність цих рівнів акредитації дає майданчику змогу працювати с постачальниками.

На платформі з другим рівнем акредитації можна брати участь у закупівлях на суми, менші за вартість, встановлену у п.1, 2 ч. 1 ст. 3 Закону, а саме до 200 тисяч гривень для товарів та послуг, до 1,5 мільйонів гривень — для робіт. А також в закупівлях, які оголошують замовники, визначені п. 4 ч. 1 ст. 2 Закону: до 1 мільйону гривень (товари й послуги), до 5 млн гривень (роботи).

 

Майданчики з четвертим рівнем акредитації дозволяють брати участь у закупівлях виключно на ті суми, вартість яких перевищує межі, передбачені п. 1,2 ч. 1, ст.3 Закону (тобто більші, ніж наведені вище).

Слід урахувати, що для ефективної роботи на майданчику й участі в обох типах закупівель підходять платформи, які одночасно мають як другий, так і четвертий рівні акредитації.

Під час пошуку майданчика зауважте, що платформи вирізняються кольоровою гамою, розташуванням кнопок та підказок в особистому кабінеті, системою пошуку актуальних тендерів. На одних майданчиках спеціалісти консультують лише з технічних моментів, на інших платформах є змога отримати відповіді й на юридичні питання.  

Бажаєте дізнатися, як виглядає будь-який майданчик та яким чином він подає інформацію про закупівлі? Для цього відвідайте його сайт, наприклад, безпосередньо з картки будь-якого тендера на https://prozorro.gov.ua, й перейдіть в інформаційний блок “Подати пропозицію”.

У вас також є можливість зареєструватися на різних майданчиках, щоб обрати для себе найкращий.

При необхідності контактний центр платформи допоможе вам у створені облікового запису, проконсультує з приводу завантаження тендерних пропозицій та нюансів роботи з системою.

Чи публікувати в ЕСЗ інформацію про відшкодування коштів працівнику

Реєстрація на обраному майданчику у системі Прозорро

Для створення облікового запису необхідно заповнити форму реєстрації з інформацією про ваше підприємство (назву компанії, код ЄДРПОУ, адресу). Після цього підписується договір з майданчиком. За необхідності поповнюється баланс учасника за допомогою розрахункового рахунку підприємства.

Брати участь та використовувати весь функціонал майданчика можна лише після підписання договору. Також ви зможете отримувати розсилку про нові закупівлі, моніторити тендери онлайн, ставити замовникам уточнюючи питання щодо параметрів, умов торгів, аналогів.

Спеціалісти служби підтримки платформи будуть допомагати вам правильно подавати й редагувати пропозиції, консультувати на різних етапах процесу торгів.

Брати участь у публічних закупівлях можна на платній основі. Оплата передбачена саме за подання тендерних пропозицій. Вартість залежить від очікуваної вартості закупівлі.

 

 

Реєстрація на Прозоро замовника

Завдяки покроковій інструкції замовник зможе швидко зареєструватись в Прозоро та почати ефективну роботу у системі.

Для оголошення тендеру в Прозоро Замовникам необхідно виконати наступні дії:

Розглянемо основні кроки замовника більш детально.

Типові порушення замовників, які найчастіше виявляють аудитори

Пройти реєстрацію на майданчику й підписати договір з ним/ними

Насамперед необхідно обрати електронний Майданчик, щоб мати можливість зареєструватися на Прозоро         .

Варто пам’ятати, що Майданчик — це частина ProZorro, за допомогою якої ви працюєте у системі (оголошуєте закупівлі, завдяки питанням й вимогам «спілкуєтеся» з постачальниками, оприлюднюєте рішення про переможця тендеру, публікуєте договір тощо). Ваш особистий кабінет розташовується саме на Майданчику, де ви реєструвалися. Усі дані, які ви оприлюднюєте з використанням такого кабінету, відображаються на сайті prozorro.gov.ua та інших чинних Майданчиках.

Пройти реєстрацію можна на будь-якому Майданчику, що вам до вподоби. Варто знати, що їх функціональні можливості ідентичні. Після створення особистого кабінету на будь-якому з них ви одразу отримаєте доступ до системи ProZorro. Майданчики можуть вирізнятися зручністю використання, набором та якістю додаткових послуг, особливостями користувацького інтерфейсу.

Майданчик, на якому ви зареєстровані, перестав вас влаштовувати? Ви маєте право в будь-який час обрати інший та почати проводити там наступні закупівлі. Можна навіть кожного разу проводити закупівлі на нових майданчиках. Однак якщо закупівля ще не закінчена, її доведеться завершувати саме там, де її було розпочато.

Реєстрація учасників та замовників на Прозорро

Читати статтю експерта

Ознайомитися з системою Рrozorro у тестовому режимі

Перед публікацією інформації у системі у реальному режимі користувачі-замовники мають можливість створити тестову закупівлю, щоб оцінити функціональні особливості майданчика. У чому суть? Вашу закупівлю бачитимуть тільки ті користувачі, які також працюють з системою у тестовому режимі. Завдяки такому режиму ви ознайомитеся з реальними можливостями майданчика: протестуєте усі кнопки й галочки, зрозумієте переваги й недоліки платформи, зробите висновки, чи підходить вона вам для реального проведення закупівель.

Тестувати можливості майданчиків та системи Прозорро можуть як замовники, так і постачальники. Таким чином, до ваших тренувальних торгів можуть приєднатися реальні постачальники. Якщо ви не розумієте, яким чином увімкнути тестовий режим, зверніться за допомогою до спеціалістів підтримки певного майданчика.

Вже збираєтеся переходити до реальних закупівель на конкретній платформі? Зверніться до Майданчика, щоб спеціалісти відключили тестовий режим. Це також можна зробити самостійно — за допомогою відповідної кнопки в особистому кабінеті. Варто пам’ятати, що її назва та вигляд можуть бути різними в залежності від майданчиків.

Після цього можете переходити до затвердження положення про УО, отримання КЕП, затвердження річного плану, оприлюднення його на Майданчику та оголошення закупівлі.

 

Реєстрація учасників та замовників на Прозорро

Деталі АКЦІЇ за тел. ⏩ 0 800 21 12 20

 

 

🔥Візьміть участь у безплатному вебінарі від системи

«Експертус Держзакупівлі»

Статичний блок для статейЗареєструйтеся, щоб підключитися до онлайн-трансляції 9 травня 👇

Зареєструватися

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді