АМКУ: У 2021 році на Укрзалізницю було подано понад 320 скарг на порушення у сфері публічних закупівель

3 грудня у Києві відбувся захід EBA INFRASTRUCTURE DAY 2021, на якому підвели підсумки роботи ключових галузей інфраструктури у цьому році, а також обговорювали плани на наступний рік. У заході взяли участь керівники Антимонопольного комітету, Міністерства інфраструктури, АТ «Укрзалізниця», АТ «Укрпошта» та численні представники ділових кіл.

Як встановити вимоги до змісту обґрунтування АНЦ в тендерній документації

 АМКУ: У 2021 році на Укрзалізницю було подано понад 320 скарг за порушення у сфері публічних закупівель


Під час однієї з дискусійних панелей, а саме - «Залізнична галузь», виступила голова АМКУ Ольга Піщанська, яка зауважила, що Антимонопольний комітет завжди проявляв підвищену увагу до діяльності Укрзалізниці з огляду на масштаб та вплив державного монополіста на економіку країни.

«У минулі роки це державне підприємство чи не найчастіше за інших фігурувало у різних справах Антимонопольного комітету. І на його адресу було видано чи не найбільше рекомендацій. Водночас хочу наголосити, що усі наші рекомендації підприємство виконує, а в останній рік значно зменшилася кількість заяв до АМКУ на дії монополіста. Це може свідчити про зміну відношення УЗ до виконання вимог конкурентного законодавства», – відзначила Ольга Піщанська.

Окремо голова АМКУ зупинилася і на сфері публічних закупівель. За її словами, у 2021 році до органу оскарження АМКУ на Укрзалізницю та її філії було подано понад 320 скарг. У майже половині з них Комітет встановив порушення.

Ольга Піщанська закликала представників бізнесу обов’язково звертатися до Комітету, у разі якщо дії державного монополіста порушують конкурентне законодавство.

Джерело: Антимонопольний комітет України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Зміна ціни в договорах про закупівлю продуктів харчування

Скористаєтеся порадами, які допоможуть запобігти проблемам під час закупівлі продуктів харчування. А також отримаєте детальний механізм зміни ціни договору — шість правил допоможуть уникнути неприємностей, які мали замовники в наведених прикладах
131

Перелік робіт з поточного та капітального ремонту

Коли плануєте ремонт будівлі, буває важко визначитися належить предмет закупівлі до поточного чи капітального ремонту. Пропонуємо ознайомитися з переліком таких робіт, щоб обрати правильно код ДК
202

Погодження договорів з Мінцифрою у 2024 році

У 2024 році порядок погодження проєктів за Національною програмою інформатизації змінився. У статті розглянемо, що врахувати замовнику, щоб погодити проєкти з Мінцифри
14817

Закупівля комп’ютерної техніки у 2024 році

Якщо у 2024 запланували закупівлю комп’ютерної техніки, вам необхідно врахувати чимало важливих аспектів. Розкажемо, як правильно визначити потребу, встановити очікувану вартість та що вимагати від учасників
6067

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді