МОН: Завдяки експертизі договорів на закупівлю ноутбуків для вчителів вдалося заощадити 24,7 млн грн

Міністерство освіти і науки України повідомило, що завдяки проведенню експертизи договорів на закупівлю ноутбуків для вчителів, за участю Міністерства цифрової трансформації, вартість на ноутбуки у тендерах вдалося зменшити на 24,7 млн грн.

МОН: Завдяки експертизі договорів на закупівлю ноутбуків для вчителів вдалося заощадити 24,7 млн грн

Закупівля за залишки коштів освітньої субвенції

Експертизу провели у Дніпропетровській, Чернігівській, Кіровоградській, Житомирській, Полтавській областях та Печерському районі м. Києва.

Так, у Чернігівській області за рахунок економії понад 800 тисяч грн вдасться додатково забезпечити якісною технікою 44 вчителів. Наразі підписуються договори й найближчим часом ноутбуки почнуть доставляти у школи. Техніку отримають понад 13 тисяч вчителів у цих областях.

Усього контроль за цільовим використанням субвенції дозволить заощадити більш ніж 100 млн гривень та додатково забезпечити ноутбуками понад 5 000 вчителів.

Загалом ОДА вже оголосили всі заплановані 38 тендерів:

  • 34 завершили прийом заявок з ринку;
  • 23 визначились із переможцями;
  • 5 вже отримали висновок Національної Програми Інформатизації.

Крім того, всі районні державні адміністрації Києва оголосили тендери (всього – 14). Також за результатами одного тендеру РДА вже визначили переможця.

Такі ОДА, як Дніпропетровська та Житомирська, одними з перших оприлюднили закупівлі, завдяки чому там вже відбулись торги та було отримано всі необхідні погодження. Це дозволить їм пришвидшити процес доставки ноутбуків у школи.

Учителі отримуватимуть техніку одразу після того, як місцеві державні адміністрації проведуть закупівлі та підпишуть договори з постачальниками.

Джерело: МОН

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Зміна ціни в договорах про закупівлю продуктів харчування

Скористаєтеся порадами, які допоможуть запобігти проблемам під час закупівлі продуктів харчування. А також отримаєте детальний механізм зміни ціни договору — шість правил допоможуть уникнути неприємностей, які мали замовники в наведених прикладах
117

Перелік робіт з поточного та капітального ремонту

Коли плануєте ремонт будівлі, буває важко визначитися належить предмет закупівлі до поточного чи капітального ремонту. Пропонуємо ознайомитися з переліком таких робіт, щоб обрати правильно код ДК
195

Погодження договорів з Мінцифрою у 2024 році

У 2024 році порядок погодження проєктів за Національною програмою інформатизації змінився. У статті розглянемо, що врахувати замовнику, щоб погодити проєкти з Мінцифри
14536

Закупівля комп’ютерної техніки у 2024 році

Якщо у 2024 запланували закупівлю комп’ютерної техніки, вам необхідно врахувати чимало важливих аспектів. Розкажемо, як правильно визначити потребу, встановити очікувану вартість та що вимагати від учасників
6028

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді