💻Відповіді на запитання про Національну програму інформатизації

Роз'яснення та відповіді на поширені запитання, які можуть стати в нагоді користувачам Єдиної інформаційної системи обліку НПІ

Відповіді на запитання про Національну програму інформатизації

Погодження договорів з Мінцифрою у 2024 році

Що таке Єдина інформаційна система обліку Національної програми інформатизації (ЄІСОНПІ)

ЄІСОНПІ це система призначена для обробки та зберігання програм, завдань, проєктів, робіт з інформатизації Національної програми інформатизації та матеріалів до них.

Що потрібно для реєстрації організації в ЄІСОНПІ

Для реєстрації організації в ЄІСОНПІ користувач повинен авторизуватися на сайті NPI.GOV.UA за допомогою кваліфікованого/удосконаленого електронного підпису юридичної особи.

Хто може вносити інформацію щодо повідомлення про проєкт інформатизації вартістю до 500 тис.грн

Інформація щодо повідомлення про проєкт інформатизації вартістю до 500 тис.грн може вноситись зареєстрованим користувачем групи Замовник.

Анастасія Пшенична експерт з публічних закупівель Експертус Держзакупівлі
Як проводити закупівлі за Національною програмою з інформатизації з 1 жовтня 2024 року на суму до 500 тис. грн? Який новий алгоритм дій замовника для погодження закупівлі? Пояснимо

В чому різниця між користувачем Контактна особа (замовник) та користувачем Замовник

Контактна особа (замовник) це користувач, що відповідає за створення, редагування профілю організації, керування користувачами організації.

Замовник це користувачі, які подають програми, завдання, проекти інформатизації (в тому числи повідомлення про проекти вартістю до 500 тис. грн) до затвердження на етапах формування та виконання НПІ, а також звітність.

Як зареєструвати користувача ЄІСОНПІ

Для реєстрації користувача ЄІСОНПІ контактна особа повинна заповнити картку користувача в розділі «Довідники» внутрішнього сайту ЄІСОНПІ згідно з пунктом 4.1.5 Інструкції користувача. Кількість користувачів організації в ЄІСОНПІ не обмежена.

Чи може бути кілька контактних осіб від організації

Ні, контактною особою може бути визначено тільки одного працівника організації.

Чи обов’язкова активація поля «Під’єднано до СЕВ ОВВ» при реєстрації організації

Якщо організація інтегрована з СЕВ ОВВ, то при її реєстрації у Системі активується поле «Під’єднано до СЕВ ОВВ» за допомогою прапорця («✓»).

Чи потрібне погодження проєкту до 500 тис.грн з Адміністрацією Держспецзв’язку

Відповідно до абзацу другого пункту 9 Положення про формування та виконання Національної програми інформатизації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 02.02.2024 № 119, погодженню підлягають тільки завдання, проєкти, роботи з інформатизації, що належать до сфер національної безпеки і оборони, потребують реалізації заходів із створення або модернізації об’єктів критичної інформаційної інфраструктури, захисту інформації та кіберзахисту, з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сферах криптографічного та технічного захисту інформації, кіберзахисту, захисту державних інформаційних ресурсів та інформації, вимогу щодо захисту якої встановлено законом, в інформаційних, електронних комунікаційних та інформаційно-комунікаційних системах, на об’єктах інформаційної діяльності вартістю більше 500 тис.грн.

Чи потребує підпису (накладення КЕП) згенероване повідомлення про проєкт інформатизації вартістю до 500 тис. грн

Дана версія ЄІСОНПІ не потребує накладання КЕП на повідомлення про проєкт інформатизації вартістю до 500 тис. грн.

Чи обов’язково вносити ідентифікатор плану закупівлі (які дії, якщо план відсутній)

У даній версії ЄІСОНПІ заповнення поля «План закупівлі» є обов'язковим, і без його заповнення система не дозволить зберегти картку. Для проєктів, у яких відсутній план закупівлі, рекомендується заповнити Google-форму для повідомлення про проєкт до 500 тис. грн (https://forms.gle/DRR67HydbUYwjGfJ6) або надіслати до Мінцифри повідомлення засобами СЕД.

Чи потрібно заповнювати Google-форму для повідомлення про проєкт до 500 тис. грн, якщо повідомлення вже подано в ЄІСОНПІ

Дублювати інформацію не потрібно. Google-форму заповнюють лише для повідомлень, які неможливо подати через ЄІСОНПІ. Звертаємо вашу увагу, що Google-форма буде закрита після завершення перехідного періоду, про що буде повідомлено додатково.

Де можна переглянути повідомлення про проєкт до 500 тис. грн

Зареєстрований користувач може переглянути перелік надісланих повідомлень в особистому кабінеті організації у вкладці «Проєкти до 500 тис.». Для перегляду даних про проєкт до 500 тис. грн на публічному сайті потрібно перейти на сторінку Пошук проєктів та ввести номер зареєстрованого проєкту.

Чи можна вивантажити повідомлення на свій робочий пристрій

Повідомлення про проєкт інформатизації вартістю до 500 тис. грн можна вивантажити на локальний диск комп’ютера у форматі PDF  зі збереженої картки проєкту.

В якому форматі в системі потрібно додати укладений договір

Чи потрібно накладати на договір КЕП? У даній версії ЄІСОНПІ реалізовано завантаження укладеного договору у форматі pdf. Завантажений файл не потребує накладання електронного підпису.

Чому не відображається інформаційне вікно після активації поля «Належить до сфери національної безпеки і оборони, потребує реалізації заходів із створення або модернізації об’єктів критичної інформаційної інфраструктури, захисту інформації та кіберзахисту» у формі Картки створення проекту до 500 тис.грн. (п.4.2.2 Керівництва)?

У поточній версії Системи даний функціонал не активний.

Чому деякі рисунки або пояснення у Керівництві відрізняються від поточної версії Системи?

Деякі ілюстрації або пояснення в цьому Керівництві можуть відрізнятися від поточної версії системи через її покращення або реалізацію додаткового функціоналу.

Розробник Системи залишив за собою право не відображати у цьому Керівництві користувача зміни, які ним вносяться під час оновленого випуску програмного забезпечення, але не впливають на функціональні показники Системи.

Як подати повідомлення про проекти за кодами 71200000-0 Архітектурні та супутні послуги, 71300000-1 Інженерні послуги, якщо при розробленні проектно-кошторисної документації об’єкта будівництва та/або при виконанні будівельних робіт передбачаються технічні, технологічні, інженерні рішення інформатизації та/або їх кошторисна вартість менша 500тис.грн, а загальна вартість договору перевищує 500тис. грн.?

Для таких проєктів, рекомендується заповнити Google-форму для повідомлення про проєкт до 500 тис. грн. або надіслати до Мінцифри повідомлення засобами СЕД.

Джерело: офіційний сайт ЄІСОНПІ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Погодження закупівлі з Мінцифри: враховуємо зміни

З 01 жовтня 2024 року змінився порядок погодження проєктів за Національною програмою інформатизації до 500 тис. грн. та до 1 тис. грн для послуг з підключення інтернету. У статті розглянемо, що врахувати замовнику, щоб погодити проєкти з Мінцифри
21861

Зміни в порядку погодження закупівель за Національною програмою з інформатизації

Як проводити закупівлі за Національною програмою з інформатизації з 1 жовтня 2024 року на суму до 500 тис. грн? Який новий алгоритм дій замовника для погодження закупівлі? Пояснимо
1559

Суму за договором про закупівлю електроенергії вичерпали, а кіловати ще є: як діяти

Замовник вичерпав суму за договором про закупівлю електроенергії, але на залишку залишилися кіловати. Із 1 жовтня замовнику потрібно укласти новий договір, щоб встигнути приєднатися до нового постачальника. Як бути із старим договором після розрахунку за вересень? Чи потрібно укладати додаткову угоду на зменшення обсягу?
1067

Закупівля постачання теплової енергії

Як правильно організувати закупівлю теплової енергії? За яким кодом ДК її закуповувати? Чи зобов’язаний замовник укладати саме типовий договір про закупівлю теплоенергії? Чи правомірно вносити зміни до такого договору? Ключові аспекти, які повинен знати замовник під час підготовки та підписання договору про закупівлю теплової енергії за державні кошти — у статті
5307

Закупівля у монополіста

Особливості дозволяють укласти прямий договір, якщо роботи, товари чи послуги можуть бути виконані, поставлені чи надані виключно певним суб’єктом господарювання. У тому числі, якщо контрагент займає монопольне становище на ринку. Пояснимо, як підтвердити документально підставу для укладення прямого договору з монополістом
415

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді